Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza doar pentru apa calda, apartamentul fiind bransat la RADET. Din ce am inteles datorita faptului ca nu e niciun apartament debransat pe scara nu se pot face nici eu debransare. Intrebarea este: in conditiile in care montez alte calorifere mai mici pe reteaua de la RADET, si pun repartitoarele pe ele pe care de altfel le voi tine inchise, iar separat montez calorifere mai mari pe instalatia din centrala care e deja facuta e vreo problema legala?
Domnule damxie cand ati intrat in sistemul cu repartitoare nu s-a montat la intrarea agentului termic in calorifer (tur) un robinet termostatat cu mai multe gradatii printre care si minimum o steluta( * ) a. i. nu se permite in anumite conditii sa inghete acel calorifer?. Pai, daca nu se permite inghetul caloriferului inseamna ca din cand in cand agentul termic trece prin calorifer nu?. Pai, si daca se consuma ceva nu trebuie inregistrat?. La noi in tara acei robineti termostatati se deschid la 6 grade Celsius pentru a preveni inghetarea. Daca dvs. folositi alta sursa de caldura niciodata nu se vor deschide acei robineti termostatati deci nu inregistreaza nimic pentru ca temperatura caloriferului este inferioara aerului din incapere.Deci puteti face cum doriti dar neaparat tineti robinetii termostatati pe (*).
Dar trebuie sa fiti foarte atent pentru ca acei robineti termostatati se strica foarte usor de la impuritatile din agentul termic si atunci ce luati pe mere dati pe pere.
@johnpescar
gresiti din cel putin 2 puncte de vedere:
acei robineti termostatati sunt compusi din 2 elemente:
a) un robinet aproape normal, dar de costructie speciala
b) cap termostatat, cel care inchide si deschide robinetul de la punctul a)
1. cele doua componente formeaza impreuna robinetul termostatat. acest robinet termostatat poate fi folosit atit in instalatiile de incalzire, cat si in instalatiile de racire. din acest motiv robinetul are acea (*), pentru a deschide si la temperaturi mai scazute decit normal. de obicei in instalatiile de incalzire robinetii termostatati pleaca de la punctul 3, acesta fiind considerat punct de minim al instalatiei de incalzire (pentru majoritatea tipurilor de capete termostatate)
2. acei robineti ai grupului termostatat nu sint atat de sensibili pe cat ati crede daca nu sint facuti pe vaporul care vine din china ... ba din contra ... sint mult mai buni decit cei normali. ce se poate eventual intampla ar fi faptul ca se pot depune acele impuritati de care vorbeati la intrarea in robinet (in situatia in care nu mai trece agentul termic o perioada mai indelungata), sau se pot depune pe scaunul de inchidere al acestui tip de armatura (care se poate intampla in oricare dintre robinetii tur/retur obisnuiti), robinetii nemaiputand fi inchisi total in acest fel
Shamy
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
V-ati concentrat pe repartitor si ati uitat problema debransarii.Eu m-am debransat in 2003 si pentru ca asociatia nu vrut sa-mi dea acordul m-am dus in instanta si l-am obtinut prin hotarare judecatoreasaca.Nu stiu unde scrie ca nu ai voie sa te debransezi daca esti primul in bloc.Mereu va fi cineva primul si prin extrapolare nimeni nu va avea voie sa se debranseze pentru ca va fi primul.
Apoi eu am avut dibergente cu RADET-ul si mi-am debransat singura reteaua pentru ca nu aveam sumele imense ce le cerea in mod abuziv radet .De exemplu am cerut RADET sa-si ia toate tevile comune din apartamentul meu si mi-a raspuns ca nu sunt proprietatea lor ci a asociatiei pentru ca proprietatea lor se opreste doar la conducta de intrare in bloc. Si atunci stau si va intreb de ce trebuie RADET sa faca debransarea daca tevile nu sunt ale lui? Eu iarasi va sfatuiesc sa cautati acea lege care va interzice sa va debransati Sunteti pe proprietatea dumneavoastra si aveti voie sa faceit orice modificare o doriti doar sa nu afectati pe ceialalti proprietari.