avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza doar pentru apa calda, apartamentul fiind bransat la RADET. Din ce am inteles datorita faptului ca nu e niciun apartament debransat pe scara nu se pot face nici eu debransare. Intrebarea este: in conditiile in care montez alte calorifere mai mici pe reteaua de la RADET, si pun repartitoarele pe ele pe care de altfel le voi tine inchise, iar separat montez calorifere mai mari pe instalatia din centrala care e deja facuta e vreo problema legala?
Daca incalziti radiatorul nu se intampla nimic, trebuie sa incalziti apa din radiator, or asta nu se face prin surse indirecte sau se face, dar la sfantu' asteapta!
Ar trebui sa puneti foc deschis sub calorifer, adica sa fie caloriferul ca oala cu apa pe aragaz. Cum credeti ca s-ar incalzi apa din calorifer din aerul cald al camerei, fara sa ne gandim si la faptul ca intre aer si apa din calorifer se mai afla si materialul din care e facut caloriferul?

Haideti, zau, suntem copii?#-o
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
elga50, moderator
Asa ma gandeam si eu ca nu are cum sa inregistreze, daca ar inregistra temperatura din camera, atunci ar trebui sa inregistreze si vara cand sunt 30 de grade cateodata in camera.
tehnica e putin mai grea.
ceeace am spus e teoretic, dar se poate si practic sa se intample
Vara nu inregistreaza pentru ca nu este programat sa faca lucrul acesta. El are memorie programabila numai pentru sezonul de incalzire apoi intra in asteptare.
Deaceea are niste baterii garantate sa functioneze 10 ani.:stunned:
Deci din memoria lui se pot extrage date din urma cu cativa ani.:)
Ca o concluzie, pana la urma inregistreaza temperatura din camera sau din calorifer. Pentru ca si iarna daca daca tin repartitorul inchis la bucatarie si se incalzeste atmosfera de la aragaz, nu inregistreaza nimic.

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)