avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nulitatea actelor de procedura? Recurs.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nulitatea actelor de procedura? Recurs.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns competent in ceea ce priveste urmatoarea speta:
In urma savarsirii unei contraventii,s-a intocmit p.v. ,drept pt care am trimis la judecatoria pe a carei raza s-a petrecut evenimentul plangere contraventionala,in termen legal,deoarece m-am simtit nedreptatita...X-(
1. Am primit p.v pe dat de 13.07.2010...:(
2. Am platit min amenda in 48 ore si am si facut confirmarea platii catre CNADR pe data de 15.07.2010...:(
3. Am trimis plangerea pe data de 28.07.2010 (data postei pe confirmare)pt a se inregistra actiunea...:(
4. Am primit pe data de 06.08.2010,prima citatie ,instiintandu-ma cu nr dosar 1795/188/2010,primul termen stabilit la 29.10.2010 si necesarul de acte..:(
5.Sentinta a fost data in defavoarea mea,invocandu-se exceptia tardivitatii introducerii,plangerii,cu drept la recurs in 15zile...:stunned:
..Analizand acuzele ce mi se aduc am descoperit ca judecatoria a emis prima citatie pe data de 06/08.2010 pt dosar nr.1795/188/2010,apoi a doua pt dosar cu nr 2224/188/2010,apoi a treia pt dosar cu 1795/188/2010 si sentinta pt dosar cu nr 2224/188/2010.De aici si decizia finala a judecatorului ,care este total eronata,din punctul meu de vedere,deoarece toate dovezile atasate la dosar sunt conforme Codului de pr.civila.Cred ca nu s-a luat in calcul data primei citatie si nr de dosar corespunzator.....o intreaga nebunie!!!!!...:sorry:
Termenul recursului a inceput sa curga de pe 24.06.2011 si intrebarile mele sunt:
-catre cine se adreseaza recursul?
-motivul invocat ar putea fi de nulitate a actelor de procedura?si acestea ar anula si procesul verbal litigios?sau de netemeinicie si nelegalitate.
Va multumesc,anticipat...:vishenka:
Mi-a placut expozeul D-voastra, aveti "oratorie", Un pic de documentatie pe speta care va intereseaza, si consider ca nu prea aveti nevoie de cineva sa va dea umarul lui sa va sprijiniti. Succes,,,

Du raspuns Nooo,,,joile se numara complet,,:P nu numai pana la amiaza...!!!!=D>
va multumesc,pt apreciere si incurajare,dar daca expunerea si argumentele nu au corespondent legislativ(aici e problema!!!...articolele de lege....cunoasterea acestora...)atunci cum se poate sustine o cauza ?...si mai mult de-atat ,ce pretentii sa se emita pt castigarea acesteia?.....ca pana la urma asta inseamna justitie: combaterea cu argumente a problemei in cauza ...
Este greu sa substitui un avocat...de aceea,la avocat se emit pretentii din doua motive:
-ca are studii de specialitate si experienta in cazuistica
-ca il platesti pt serviciile prestate.
Mi se pare deplorabil din punct de vedere profesional,ca un avocat sa nu fie cel putin la nivelul celor ce prezideaza ....de aceea ,cei ce depasesc acel nivel,se bucura de o cotatie superioara...si tot respectul pt aceasta categorie,care isi merita onorariul pe care ti-l solicita,deoarece se bucura fiecare de avantaj... schimbul este reciproc -avantajos....:dance3:

nota: iar, am scris mult.....sorry!!!....:closedtopic:
Am revenit cu a mea problema....:help:
Ce-i de facut ,in situatia data;
- doua dosare nascute din necompetenta organelor in drept, pe aceeasi speta,aceleasi parti si inaintea aceleiasi instante,cu sentinte diferite ,dintre care numai la una din ele am primit comunicarea,cu recurs in 15zile,de cealalta am luat cunostinta pe site-ul noulportal.......:hammer:
-o sentinta e data cu admitere in parte a plangerii (aceasta nu mi s-a comunicat)si cea de-a doua cu invocarea exceptiei tardivitatii introducerii plangerii pedinte...
-pe ce art de lege ar trebui facuta motivarea recursului?
-motivarea trebuie sa cuprinda argumente din cele doua sentinte,chiar daca nu mi s-a comunicat cealalta sentinta?....Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta presedintiala Bograv Bograv Cum pot depune recurs la o hotarare pe ordonanta presedintiala, comunicarea scrisa a hotararii am primit-o pe data 24.04.2013 iar pronuntarea a fost in data in ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de comunicare dupa ce instanta a ramas in pronuntare in cazul unei plangeri contraventionale? irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Am depus plangerea la OUG 195 in septembrie 2010,s-a judecat in lipsa ,de la ultimul termen cand a ramas in pronuntare ,adica de pe 16 dec nu mai am nici o ... (vezi toată discuția)
Este legal sau nu??? mdcc mdcc Intr-un proces am castigat la fond,sentinta suna astfel:........cu apel in 15 zile de la pronuntare,pronuntata in data de 24.03.2010.Partea adversa introduce ... (vezi toată discuția)