avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen preaviz: \"conform Codului Muncii\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen preaviz: "conform Codului Muncii"

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in cazul in care in contractul meu individual de munca scrie, in cazul demisie, "termenul de preaviz este cel prevazut de Codul Muncii", iar contractul a fost incheiat in 2008, care este perioada in care sunt obligata sa stau in preaviz?
Se poate interpreta cu atat generozitate Codul Muncii republicat astfel incat sa fiu nevoita sa stau 20 de zile lucratoare (termen maxim, nu minim)?

De asemenea, in cazul in care ar scrie "Termenul de preaviz este cel prevazut de Codul Muncii in vigoare" ar fi o diferenta?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 30 Iunie 2011
BIANCA IRINA a scris:

da. ptr ca logic pana la aceasta data dvs trebuia sa aveti semnat un act aditional care sa prevada modificarile facute la codul muncii dupa data de 30.04.2011.


Unde este prevazuta obligatia inserarii in c.i.m. a duratei maxime a termenului de preaviz?

@ Ana_Pentalog
Daca in c.i.m. incheiat cu angajatorul este prevazut termenul de preaviz de 15 zile , atunci acest termen se va respecta ... cred ca in mesajele anterioare nu ati facut si precizarea ca termenul de 15 zile este prevazut in c.i.m.
In CIM este prevazut doar atat:

"Termenul de preaviz este cel prevazut de Codul Muncii".

Nu se mentioneaza nicio perioada.

Intrebarea mea avea 2 laturi:
a. Daca se aplica Codul Muncii in vigoare la data semnarii CIM sau cel in vigoare la data demisie

b. Indiferent de ce prevederi legale se aplica, cum s-ar putea interpreta o asemenea dispozitie din CIM?
Daca am inlocui, ar suna cam asa: "Termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice/20 de zile lucratoare". Deci, cat este salariatul obligat sa stea? De la 0 la 15/20 de zile?!
Fiind un act juridic , c.i.m. i se va aplica legea in vigoare la data semnarii acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - preaviz demisie felico2 felico2 As avea nevoi de sfatul unui specialist in ceea ce priveste perioada de preaviz la care am dreptul in cazului demisiei in urmatoarele conditii: - am fost ... (vezi toată discuția)
Care este perioada preavizului in cazul demisiei? biduca biduca Buna ziua am si eu o intrebare, as dori sa plec de la locul de munca actual si as vrea sa stiu care este perioada de preaviz in cazul demisiei?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)