Buna ziua!
Fiind un subiect de actualitate in conditiile de criza actuala am si eu o intrebare:
- am cumparat un aparat electronic dela o firma(direct cu buletinu) care facea rate in magazin, deci fara banca intervenind intre noi un contract de rate.Am achitat mai mult de 1/2 din contract si ...din motive obiective (pierderea locului de munca)nu am mai putut achita diferenta.Contractul a fost incheiat de buna credinta ,eu achitand ratele in fiecare luna pana la nefericitul eveniment.Dupa ce am intrerupt plata ,la o anumita perioada, dupa ce am fost notificat de cateva ori de catre firma respectiva ,eu am incercat sa mai fac cate o plata cand am avut disponibilitati, am primit notificare de la un executor.Cand am primit de la executor m-am gandit ca deja e grav si am contactat executorul sa vedem cum pot rezolva situatia.Executorul mi-a spus ca daca vreau sa scap trebuie sa platesc imediat intreaga suma restanta +cheltuieli de timbru si +comisionul executorului.Eu nu aveam intreaga suma si am stabilit cu executorul o esalonare in 3 rate pe care acesta a acceptato.Executorul mi-a spus ca odata ajuns la el dosarul prin el se va finaliza plata ,deci trebuie sa platesc intr-un anumit cont indicat de el.Am facut prima plata si am trimis chitanta executorului(am si eu o copie).Intre timp am fost din nou contactat defirma de electronice,care-mi cerea sa fac platile.Eu i-am comunicat ca deja am luat legatura cu executorul si ca se va rezolva, dar ei mi-au zis sa vin la sediul firmei sa lamurim situatia.Ajuns acolo ei mi-au comunicat ca ei nu mai lucreaza cu respectivul executor , ca de fapt ei au apelat la executor ca sa ma impresioneze si sa-i contactez eu pe ei si ca au renuntat la serviciile executorului si ca plata facuta de mine catre executor nu mi se ia in considerare la stingerea datoriei.Eu am cerut un termen sa consult o persoana avizata care sa ma sfatuiasca ce sa fac,cum ramane cu plata catre executor si o problema si mai mare,executorul cand a inceput demersul a cerut la cartea funciara cred sechestru asigurator .
Intrebarile mele sunt:
1.Executorul avea dreptul sa ceara sechestru asigurator pe casa atata timp cat casa este proprietate comuna cu sotia ? Poate sa treaca la executarea unui bun comun?Si nici macar nu era stipulata in contract vreo clauza care saaduca aminte de vre-o garantie.
2.In cat timp se prescrie (sau se poate cere ridicarea acestuia) sechestrul asigurator daca nu mi-a mai cerut nimeni nimic si nu m-a mai contactat nimeni ,nici executorul si nici firma respectiva ?
Stimate domn, art.399 alin. (1) C.pr.civ. este foarte clar: "impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare ". In concluzie, impotriva dispunerii sechestrului de catre executor, ca act procedural de executare, puteti face contestatie la instanta de executare (Judecatoria locului imobilului).
Executare silita
Davey
Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale fara garantii foarte restant (am reusit sa mai achit mici sume) dar sunt intr-o situatie critica. Am primit un ... (vezi toată discuția)