Puteti da un drept la replica desi eu nu as face asa ceva. Trebuia sa va contacteze inainte de a publica materialul. As astepta rezultatul plangerii dupa care as actiona pentru calomnie, inclusv "grabitul" ziar.
Am aceeasi situatie cu un angajat, am facut referate peste referate, s-au constituit comisii disciplinare dar de fiecare data intra in concediu medical atata timp cat are nevoie, respectiv 4-6 luni pana i se prescrie fapta.
Ca se pare ca daca trec 6 luni de la data comiterii faptei, se prescrie!!! Aberatie legislativa?! Apoi revine la job ca si cand nimic nu s-a intamplat si face la fel.
Evaluarea anuala este" insuficient" de fiecare data. Avocatii spun ca n-au ce sa-i faca. E o mare aberatie, o tara fara coloana verticala! Sunt la mare pret neseriosii, lenesii, etc. :-(
Nu exista niciun termen de prescriere a faptei ... art.252 alin.1 C.mun. prevede ca, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
Termenul de 30 de zile are natura juridică a unui termen de prescripţie, ceea ce face posibilă incidenţa instituţiilor suspendării şi întreruperi, în conformitate cu dreptul comun.
Art.49 (6) C.mun. dispune ca, in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept. .
Prin urmare, efecuati cercetarea disciplinara si stabiliti sanctiunea .. daca se decide concedierea discilinara si salariatul intra in concediu medical atunci data incetarii c.i.m. va fi prima zi urmatoare celei in care a terminat concediul medical ...
@ freeelis
Multumesc mult pentru raspuns.
Toti avocatii firmei spun ca daca au trecut 6 lunii de la data savarsirii faptei, abaterea e prescrisa!!
Avocatii sunt de parere ca daca angatorul nu a luat nicio decizie in termenul de 6 luni, avand in vedere ca acea comisie disciplinara constituita prin decizia directorului general, nu si-a putut face treaba din cauza concediului medical, atunci nu se mai incadreaza in acest termen de 6 luni.
Sfatul est sa asteptam urmatoarea fapta ca sa mai putem face un alt raport... si un alt raport... si tot asa. Deja povestea s-a repetat de 3 ori. Ultima data a fost raportat pentru violenta asupra sefului de serviciu.
Termenul de 6 luni este un termen de decadere ... insa , art.49 (6) C.mun. dispune ca, in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Asadar, data in perioada de 6 luni de la data savarsirii faptei a intervenit o cauza de suspendare a c.i.m. , atunci se suspenda si termenele care au legatura cu incetarea raportului de munca ....