avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficii angajare absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficii angajare absolventi

Care sunt facilitatile de care angajatorul poate beneficia daca angajeaza absolventi, si de la care tip de invatamant (general, profesional, liceal, universitar)?
Exista vreo lege la momentul actual care clarifica acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:45, 13 Ianuarie 2014
Buna ziua!Revin cu o alta intrebare daca ma puteti ajuta..Tatal meu vrea sa se angajeze la o firma si pt. asta i s-a cerut sa aduca de la Casa de Pensii,un stagiu de cotizare.Imi puteti spune ce acte mai trebuie pt. a-mi fi eliberat aceste stagiu de cotizare?Va mltumesc!
1. - Nu inteleg pentru ce vrea angajatorul adeverinta cu stagiul de cotizare la pensie.
- Nu se cere asa ceva la angajare.
2. - Aceasta adeverinta se obtine daca se duce la Casa de Pensii cu actul de identitate si solicita eliberarea acesteia.
- Ultima data costa 15 lei eliberarea acestei adeverinte.
Ni s-a spus ca de la firma ei ,va iesi la pensie.Cred ca il va angaja pe baza unei legi,pt. a beneficia de subventii de la stat.Nu stiu ce sa zic..
1. - Inseamna ca tatal dvs. are si carnet de munca.
- Sa-l prezinte si pe acesta la angajator.

2. Adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii va fi numai pe perioada de la 01.04.2001 pana in prezent.
Da,are si carnet de munca.L-a prezentat angajtorului,dar i s-a cerut si stagiul de cotizare.Cei de la Casa de Pensii imi pot elibera mie acest stagiu daca voi merge cu cartea lui de identitate?Mentionez ca nu avem Casa De Pensii la noi in oras.

Alte discuții în legătură

Cat primeste o firma pentru angajarea unui absolvent de studii superioare ? mmem mmem Buna ziua, Am cateva nelamuriri, de fapt nu stiu unde sa caut, in ce lege. Stiu ca acum 1-2 ani firmele care angajau un absolvent de studii superioare ... (vezi toată discuția)
Subventia pt angajatori claudiaivan claudiaivan Un proaspat absolvent de facultate trebuie sa fie angajat din somaj pt ca angajatorul sa beneficieze de subventia de 750 lei? (vezi toată discuția)
Beneficii acordate unui angajator in cazul angajarii unui absolvent alina_u91 alina_u91 Buna, de curand am terminat facultatea si urmeaza sa inchei un contract de angajare. M ar interesa: - daca angajatorul beneficieaza de acel venit lunar de ... (vezi toată discuția)