Care sunt facilitatile de care angajatorul poate beneficia daca angajeaza absolventi, si de la care tip de invatamant (general, profesional, liceal, universitar)?
Exista vreo lege la momentul actual care clarifica acest lucru?
Imi puteti spune va rog care sunt actele necesare la angajare pentru un proaspat absolvent de liceu, care momentan este pe somaj, in vederea primirii primei de 500 Ron?
Tot in acest caz, care sunt actele necesare angajatorului pt realizarea conventiei?
Si de unde le pot descarca?
1. Prima de incadrare (de 500 lei) pentru absolventi nu este problema angajatorului ci a dvs. si a Agentiei de Somaj (dvs. beneficiati de bani, nu angajatorul).
2. Angajatorul este cel care va spune ce acte sa depuneti la el, specifice postului, in vederea angajarii.
3. Formularele tip pentru prima de incadrare le gasiti la Agentia de Somaj unde le si completati.
4. - Daca va referiti la banii pe care ii primeste angajatorul pentru ca angajeaza un absolvent atunci aceasta este problema lui si nu a dvs., ca angajat.
- El trebuie sa mearga la Agentia de Somaj si sa completeze formularele tip necesare.
5. Va recomand sa consultati:
- Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 aprobate prin HG 174/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Sunt proaspat angajata pe postul de resurse umane, este si primul meu job, si ma confrunt cu aceasta situatie la jobul meu, din aceasta perspectiva va scriu :).