Care sunt facilitatile de care angajatorul poate beneficia daca angajeaza absolventi, si de la care tip de invatamant (general, profesional, liceal, universitar)?
Exista vreo lege la momentul actual care clarifica acest lucru?
1. - Mie tot mi se pare suspecta cererea angajatorului de a aduce adeverinta de stagiu de cotizare la pensie.
- De unde stie el ca va iesi de acolo la pensie? Si chiar daca ar fi asa tot nu inteleg de ce ii trebuie acea adeverinta.
2. Carnetul de munca este tot o dovada a stagiului de cotizare dar numai pana la 31.12.2010.
3. Puteti sa mergeti si la ITM din judetul dvs. sa puneti problema sa vedeti care este si punctul de vedere al acestuia.
4. Puteti sa mergeti si dvs. sa cereti adeverinta dar sa aveti actul de identitate al tatalui la dvs.
Si mie mi se pare ciudat..Am tot cautat pe internet,si am vazut ca angajatorii care angajeaza persoane care mai au 3 ani pana la pensie,primesc anumite subventii de la stat..Printre actele necesare la angajare,pt.a beneficia angajatorul de acea subventie..se regaseste si acest stagiu de cotizare.Sper sa mi-l dea pe loc ca sa nu fac doua drumuri pana la Casa De Pensii.
1. - Asta e cu totul altceva: angajatorul trebuie sa calculeze cat mai are paana la pensie pentru a putea primi faciliatile legale.
- Dar pentru asta nu trebuie decat sa stie data nasterii salariatului si sa verifioce sa aiba un stagiu de cotizare la pensie de minim 15 ani.
- Iar asta se putea vedea si din carnetul de munca.
2. Adeverinta de la Casa de Pensii se da pe loc dupa ce platiti taxa la casierie.
Art. 50
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii sectoriale.
(2) Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileste anual de CNPP si casele de pensii sectoriale.
2. Normele de aplicare a Legii 263/2010 spun:
Art. 35
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de catre CNPP si casele de pensii sectoriale.
(2) Certificarea prevazuta la alin. (1) se face prin emiterea si comunicarea catre asigurati a Certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii.
3. Daca ati primit gratis adeverinta inseamna ca v-ati incadrat in termenul de 2 ani in care Casa de Pensii trebuia sa va certifice stagiul de cotizare.