avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii card credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii card credit

Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si ceva. Acum aproximativ 3 ani a cumparat un bun in valoare de 350 lei in sistem de rate adica cu card de credit cu o linie de 500 lei. Dupa aproximativ un an am depus pe card aproximativ 800 de lei pentru a fi inchis acel card dar tatal meu nu a facut cerere de inchidere astfel ca linia de credit a ramas activa. Dupa deces am dus la banca copie dupa certificatul de deces si am aflat ca are o datorie de 800 de lei pentru ca nu a platit comisionul de administrare. Dosarul a fost trimis catre EOS si acestia ma someaza pe mine sa platesc. Dar tatal meu mai are o sora iar dupa moartea parintilor lor nu au facut taxa de succesiune astfel ca el in momentul decesului nu avea nimic pe numele lui. Ce se poate intampla in cazul acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 01:00, 8 Iulie 2011
atata vreme cat succesiunea nu a fos dezbatuta nu va pot obliga pe dvs sa platiti acea creanta.
Da tatal meu si sora lui nu au dezbatut mostenirea.

Sora lui a contribuit cu bani pentru renovarea casei, tratamentul parintilor si cheltuilile curente. deci moral ar avea tot dreptul.

Atat tatal meu cat si sora lui nu au facut nimic dupa moartea parintilor lor, adica nu au deschis taxa de succesiune
Este procedura de succesiune, nu taxa de succesiune.

Sora locuieste in casa?
din repezeala am scris taxa. nu, nu au demarat procedura de succesiune.

Nu locuiesti nimeni in casa
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
dxdx349, utilizator
Ei, asa mai merge. Daca sora ar fi locuit in casa insemna ca a acceptat tacit mostenirea, deci nu mai trebuia sa faca delcaratie la notar si ar fi putut cere in instanta constatarea faptului ca tatal dvs a devenit strain de succesiune.

Averea o sa fie 1/2 pentru matusa si 1/2 pt dvs.

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorie banca leomun75 leomun75 Parintii mei sufera de boli incurabile. Au o datorie la banca de 40.000 RON pe care cu siguranta nu vor apuca sa o achite. Fiind singur la parinti, pentru a nu ... (vezi toată discuția)