avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire datorii card credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire datorii card credit

Buna ziua. Tatal meu a decedat in urma cu 1 an si ceva. Acum aproximativ 3 ani a cumparat un bun in valoare de 350 lei in sistem de rate adica cu card de credit cu o linie de 500 lei. Dupa aproximativ un an am depus pe card aproximativ 800 de lei pentru a fi inchis acel card dar tatal meu nu a facut cerere de inchidere astfel ca linia de credit a ramas activa. Dupa deces am dus la banca copie dupa certificatul de deces si am aflat ca are o datorie de 800 de lei pentru ca nu a platit comisionul de administrare. Dosarul a fost trimis catre EOS si acestia ma someaza pe mine sa platesc. Dar tatal meu mai are o sora iar dupa moartea parintilor lor nu au facut taxa de succesiune astfel ca el in momentul decesului nu avea nimic pe numele lui. Ce se poate intampla in cazul acesta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 01:00, 8 Iulie 2011
ok. ar mai fi 2 intrebari:

Exista vreun termen limita in care trebuie demarata procedura de succesiune?

In cazul in care momentan nu se demareaza procedura de succesiune banca ce poate face? Asteapta pana se face succesiunea?


Multumesc frumos celor care au raspuns.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
dxdx349, utilizator
Nu exista un termen pentru realizarea succesiunii. Totusi, daca este realizata dupa 2 ani de la deces se aplica un impozit de 1% din mostenire.

Pana nu se realizeaza moastenirea banca este in asteptare.

Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar, daca o acceptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Declaratia de acceptare a succesiunii Va rog ajutati-ma cu raspunsul la urmatoarea problema. 1. Am facut o declaratie de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar (succesiunea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorie banca leomun75 leomun75 Parintii mei sufera de boli incurabile. Au o datorie la banca de 40.000 RON pe care cu siguranta nu vor apuca sa o achite. Fiind singur la parinti, pentru a nu ... (vezi toată discuția)