avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere sau furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere sau furt?

In luna ianuarie ac am incredintat unei persoane cunoscute mie (fosta colega de serviciu) o icoana veche pentru a fi evaluata (nu intentionam sa o vand neaparat dar as fi vrut sa stiu cat valoreaza si daca si-ar gasi un cumparator - iar persoana se ocupa cu obiecte de anticariat). Nu am facut la momentul respectiv niciun contract sau chitanta. Evaluarea a durat destul de mult si dupa ce mi-a comunicat rezultatul acesteia a tot tergirversat reintalnirea cu diferite motive. Initial mi s-au parut toate plauzibile, apoi am inceput sa presez sa ne vedem sa recuperez obiectul. Mai nou nu mai raspunde la niciunul dintre cele 3 telefoane pe care le am (mai precis sunt inchise) si as vrea sa stiu ce pot face in situatia asta...probabil nu foarte multe dar nici nu-mi vine sa stau cu mainile in san :(
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:30, 8 Iulie 2011
Aha, deci trebuia sa fac ceva in maxim 2 luni de la predarea obiectului.
Din pacate imi dau seama ca probele mele sunt ca si inexistente :-( Voi incerca sa ciontactez un avocat. Multumesc mult.
In cazul infractiunii de abuz de incredere savarsita prin refuzul de restituire a unui bun mobil, data de la care se calculeaza termenul de 2 luni este momentul manifestarii nejustificate a refuzului de restituire, refuz care poate fi expres sau tacit. Infractiunea se consuma in momentul refuzului, si acesta marcheaza cunoastera simultana a faptei si faptuitorului.
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: o societate de leasing are un client care nu mai plateste si refuza sa predea masina, contractul fiind ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)