avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neonorarea la timp a contractului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neonorarea la timp a contractului

Buna ziua,
v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema:
in urma cu o luna am cumparat de la o SC un numar de usi in valoare totala de 33 mil. lei, platind un avans initial de 16 mil lei; livrarea usilor trebuia facuta in termen de 2 saptamani de la data respectiva, cand mi s-a eliberat o factura fiscala urmata de o chitanta pe avansul platit de 16 mil, urmand ca restul sa fie platit la data montarii; in factura se specifica faptul ca in cazul nelivrarii comenzii la 30 zile, SC este obligata sa restituie integral suma; iata ca au trecut cele 30 zile, timp in care in mod insistent am telefonat, am mers chiar la firma cu pricina care tergiverseaza sub diverse pretexte, si nici banii nu vor sa mi restituie; intrebarea este urmatoarea:
ce sanse am sa castig daca ii dau in judecata, sau daca exista un alt loc unde pot reclama firma respectiva;

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: meryemmm , utilizator 11:31, 6 August 2008
Orgoliile nu au ce cauta in afaceri. Faceti reclamatie la O.P.C. si o sa primiti bani, in cazul in care ve-ti alege solutia unui proces e putin probabil sa castigati mai multi bani.
Somatia de plata nu este cea mai indicata solutie, dumneavoastra trebuie sa mergeti pe dreptul comun si acest lucru implica:
- conciliere directa minimum 30 de zile.
- taxa timbru la valoare
- onorariu avocat
- introducerea unei cerere de rezolutinune a contractului( comanda ferma tine loc de contract) care va desfiinta contractul si va aduce partile in situatia anterioara si care va avea un capat de cerere in care ve-ti cere daune interese care daca nu sunt argumentate cum treuie nu o sa le primiti.
In concluzie peste un an sau doi va ve-ti recupera bani ,,bineinteles cu dobanda publicata de B.N.R. "
va multumesc pentru lamuriri;
voi apela la OPC, insa sunt destul de reticenta in rezolvarea cazului; reticenta sunt si in rezolvarea pe calea unui proces; numai in Romania se poate intampla asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiunile unui srl in situatia nelivrarii unor produse de catre furnizori Brown Wizard Brown Wizard Buna ziua, as dori sa stiu ce este de facut ca persoana juridica in situatia in care un furnizor nu poate livra niste produse platite in avans, iar stornarea ... (vezi toată discuția)
Conflict persoana juridica livrare neconforma DaniSalas DaniSalas Buna ziua, Societatea mea a comandat via internet un produs, dupa ce am efectuat plata integrala si am constatat ca produsul livrat nu este cel comandat, ... (vezi toată discuția)
Ajutor - refuz livrare marfa achitata integral AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am avut un contract de livrare si montaj parchet incheiat intre o societate comerciala si firma la care lucrez. Colaborarea dura de ceva timp, ... (vezi toată discuția)