avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Codul civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Codul civil

Buna seara. Va rog dati-mi un sfat referitor la o succesiune. Tatal meu a achizitionat un imobil, in urma vanzarii casei parintesti. Noi suntem 4 frati. Tatal meu a trait in concubinaj cu o alta femeie, circa 5 ani, iar legitim au fost casatoriti doar 1 an, dupa care a decedat. Acum daca intra in vigoare noul cod civil, concubina(sotia) tatalui meu, cat poate mostenii din imobil, si cat ne ramane copiilor. Si daca poate transcrie sau vinde casa fara consimtamantul nostru, imobilul fiind pe numele tatalui meu, si in contractul de vanzare cumparare al locuintei specifica ca tatal meu in momentul achizitionarii imobilului este necasatorit. Va multumesc, Iulia47
Noul Cod penal intra in vigoare la 1 octombrie. Nu il prea ajuta pe sot, tot minim 3/4 din pedeapsa trebuie sa execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - drepturi ale sotiei supravietuitoare si ale copiilor IULIA47 IULIA47 va rog sa-mi spuneti in urmatoarea speta care este rezolutia:tatal meu a achizitionat o casa in anul 2004 cu bani proveniti din vanzarea altui imobil. La data ... (vezi toată discuția)
Concubinajului atyna atyna buna ziua!tatal meu traieste in concubinaj cu o doamna de 7 ani de zile,el nefiind divortat legal de mama!tata urmeaza sa intre in posesia unui imobil,imobil ... (vezi toată discuția)
Masa sucesorala mihaigaby mihaigaby In situatia in care sint 3 copiii din care 2 provinin din casatoria oficiala si al treilea dintr-un concubinaj si are partenitatea stabilita de institutul de ... (vezi toată discuția)