avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare contract de munca si probleme datorate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare contract de munca si probleme datorate neinregistrarii

Salut,

la un punct de lucru al firmei pe care o administrez, s-a intamplat urmatoarea situatie: am angajat o fata. I-am facut toate documentele necesare ( contract de munca, adeverinta de la medic, copii dupa CI etc ), insa nu am inregistrat contractul de munca. Contractul este semnat inclusiv de angajata.
Aceasta din cauza ca am o contabila prost informata, ea nestiind ca se poate inregistra contractul de munca si fara a avea cartea de munca.
Angajata respectiva sustinea ca a avut carte de munca la firma unde a lucrat inainte, am trimis-o de mai multe ori sa o aduca, insa nu a venit cu ea.
Din pacate situatia a durat mult, si pana la urma mi-a facut reclamatie la ITM, cu pile, asa incat luni la prima ora, dupa neintelegerile pe care le-am avut sambata la punctul de lucru cu angajata, a si venit control de la ITM.

Respectiva a furat din gestiune, insa nu pot proba acest lucru decat cu martori, neavand actele in regula nu i-am putut preda pe semnatura. Si am fost si neglijent.

Cel de la ITM mi-a pus in vedere ca sa inregistrez contractul. Mi-a dat desigur si amenda pt ca lucreaza la 'negru' desi i-am explicat situatia.

Cum ma sfatuiti sa scap? Nu vreau ca respectiva sa mai lucreze pentru mine sub nici o forma, si nici nu intentionez sa ii mai inregistrez contractul de munca. Am luat amenda deja, asa ca nu vad la ce sa ii mai definitivez formele legale.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:22, 6 August 2008
:offtopic:
Dar unde este specific in lege ca la inregistrarea c.i.m. trebuie prezentate si alte acte???
Era vorba despre cei care platesc 0,25% comision ITM ...dar daca nu se citeste bine raspunsurile , nu am sa intru intr-o discutie inutila ..:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat care nu vine la serviciu Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, Avem un angajat care este si asociat in SRL, pana in 06.2013 a fost si administrator si director general, dupa care a fost inlocuit din cauza ca ... (vezi toată discuția)
se poate elibera carte de munca fara cererea angajatului? teotweety teotweety Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari....Situatia sta in felul urmator: am lucrat 5 luni de zile la o firma,unde directorul este o fire foarte ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara cristi 22577 cristi 22577 Lucrez ca tehnician la o firma de cablu.In octombrie2011 in urma unui inventar am fost scos lipsa 1900 ron pentru 19 telefoane,eu avand cu ce documenta ca ... (vezi toată discuția)