la un punct de lucru al firmei pe care o administrez, s-a intamplat urmatoarea situatie: am angajat o fata. I-am facut toate documentele necesare ( contract de munca, adeverinta de la medic, copii dupa CI etc ), insa nu am inregistrat contractul de munca. Contractul este semnat inclusiv de angajata.
Aceasta din cauza ca am o contabila prost informata, ea nestiind ca se poate inregistra contractul de munca si fara a avea cartea de munca.
Angajata respectiva sustinea ca a avut carte de munca la firma unde a lucrat inainte, am trimis-o de mai multe ori sa o aduca, insa nu a venit cu ea.
Din pacate situatia a durat mult, si pana la urma mi-a facut reclamatie la ITM, cu pile, asa incat luni la prima ora, dupa neintelegerile pe care le-am avut sambata la punctul de lucru cu angajata, a si venit control de la ITM.
Respectiva a furat din gestiune, insa nu pot proba acest lucru decat cu martori, neavand actele in regula nu i-am putut preda pe semnatura. Si am fost si neglijent.
Cel de la ITM mi-a pus in vedere ca sa inregistrez contractul. Mi-a dat desigur si amenda pt ca lucreaza la 'negru' desi i-am explicat situatia.
Cum ma sfatuiti sa scap? Nu vreau ca respectiva sa mai lucreze pentru mine sub nici o forma, si nici nu intentionez sa ii mai inregistrez contractul de munca. Am luat amenda deja, asa ca nu vad la ce sa ii mai definitivez formele legale.
:offtopic:
Dar unde este specific in lege ca la inregistrarea c.i.m. trebuie prezentate si alte acte???
Era vorba despre cei care platesc 0,25% comision ITM ...dar daca nu se citeste bine raspunsurile , nu am sa intru intr-o discutie inutila ..:)