avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... trecerea la plata intretinerii a copilului pana la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

trecerea la plata intretinerii a copilului pana la varsta de 6 luni

as dori sa stiu si eu daca in momentul nasterii unui copil, odata ajunsa acasa de la maternitate acesta este trecut la plata intretinerii. Am inteles ca ar fi o lege in care se stipuleaza ca bebelusii pana la varsta de 6 luni nu ar trebui trecuti la plata intretinerii, daca este asa as dori sa stiu si care este legea in care se stipuleaza aceasta. va multumesc.
Cand am citit postul d-nului Pacala zici ca citeam scenariul unui film chinezesc stiintifico-fantastic cu copii manipulati genetic.Treziti-va domnule!Realitatea e cu totul alta.Perfect de acord cu Elga50.
Acest subiect l-am dezbatut de mai multe ori si e clar ca in legislatie se specifica ce cheltuieli se repartizeaza pe nr de persoane si nu pe diferite categorii de persoane .
Copii sunt bucuria noastra si sunt cele mai importante persoane dintr-o familie. Daca cineva ar ridica la modul serios sa nu se treaca la intretinere copii , eu as propune sa nu fie trecuti la intretinere nici majorii care-au dat in mintea copiilor.
Observ la subsolul paginii ca au fost sterse mesajele unor useri care acum un an erau foarte vehementi. Ar fi fost interesanta o confruntare intre fostii si actualii bataiosi. Dar se pare ca unii sunt prezenti sub alta palarie.
Mentionez ca, copiii mei sunt la casa lor, dar am adus la cunostinta o hotarare din asociatia de proprietari de care apartin - referitor la problema dezbatuta.
Am apelat la www.urbansiasociatii.ro cu rugamintea de a ma lamuri daca decizia luata in asociatia de proprietari de care apartin este legala si corecta.Iata raspunsul lor :

"Buna ziua!

Stimate domn,

Referitor la solicitarea dumneavoastra va comunicam faptul ca nici legea nr.
230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, actualizata, nici norma metodologica de aplicare a Legii nr. 230/2007, nu specifica varsta de la care trebuie trecuta o persoana la intretinere, ci numai obligativitatea inscrierii ei. "

IRINA STATIE
AVOCAT
Tel: 031.805.34.71
Fax: 031.805.34.71
Mobil: 0731.610.068
E-mail: irina.statie@asistentapentruconsumatori.ro
Adresa: Bdul Preciziei, nr. 1, sector 6, Bucuresti, Romania, PRECIZIEI BUSINESS CENTER, etaj 4
Pai si noi, astia de v-am raspuns, am zis altceva? Doar am comentat comentariul Dv, ca sa zic asa......
Acum inteleg !
Trebuie sa inscrim copii la asociatie , dupa cum suna raspunsul avocatului. Unde-i domnule asociatia asta, ca e mare criza de locuri la gradinite si poate venim cu toti copii sa-i inscriem la dv pe gratis !?

Alte discuții în legătură

Nr persoane la intretinere costy_online costy_online Am cautat in legea 230 si nu am gasit nicaieri mentionat dupa ce perioada de timp poate fi trecut un nou nascut sau oricare alta persoana la intretinere. (vezi toată discuția)
Copil trecut in cartea de imobil mari18ro mari18ro Buna seara! Astăzi am aflat ca s-a anulat legea precum ca copii cu vârsta pana in 3 ani nu se iau in calcul in cartea de imobil. Am fost la administratorul ... (vezi toată discuția)
Proprietarii nu vor asociatie. ce este de facut? magic9pm magic9pm Ce este de facut? Proprietarii nu vor Asociatie. Locuiesc intr-un bloc nou dat in folosinta acum un an. Blocul are 3 etaje si doar 8 apartamente. Sunt ... (vezi toată discuția)