Cumpar un teren in 2006 obtinut de fostul propietar pruin donatie. Este drept printr-o "donatie" discutabila.
Donatarul, in momentuln donatiei era necasatorit si nu avea copii.. A considerat ca tranzactia este mai bine sa se faca asa decat direct.
Mai concret, pentru a evita in mod legal, fiscul, a facut o donatie catre un var de al sau
Acum, eu, cumparator de buna credinta, datorita casatoriei donatorului cu o fata "desteapta" care i-a turnat urgent un copil, ma vad intr-o situatie dificila, mai ales ca am si construit o casa pe cele doua terenuri unificate intre timp..
Cel de la care am cumparat este, dupa cum am spus,var cu fostul proprietar si conform contractului de vanzare -cumparare a primiit de la mine suma de cca 40 000 Euro.
Acum eu, conform "inteligentei" legi romanesti , ce ce sa fac, daca alti "inteligenti" vor sa-mi atace dreptuil de proprietate.
Sa ma las talharit si sa spun ...asta este. Nu ?Deci, primul proprietar eludeaza legea, pentru a nu plati impozit, eu cumpar de buna credinta si tot eu platesc oalele sparte. Vi ser pare corect si in spiritul legi toata situatia asta. Mie nu. Poate aveti idei. Invatati-ma ce sa fac pentru a-mi apara proprietatea "garantata "totusi de Constitutie
Sunteti de buna-credinta - ati construit cu respectarea autorizatiilor prevazute de lege, este inscrisa in cartea funciara?
De cat timp sunteti proprietarul terenului/casei?
Act de donatie
bach
Am cumparat in anul 2006 doua terenuri care a fost dobandite de propietar printr-un act de donatie.In actul respectiv cel care a donat declara ca din punct de ... (vezi toată discuția)
Donatie
Betea
Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)