avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
programul preia cim suspendate automat din versiunea anterioara,sa inteleg ca la un cim oarecare daca in martie a avut concediu fara plata ii trec aceasta suspendare in revisal 500,adica fac istoricul salariilor,suspendarilor fiecarui salariat in parte pana la data de 01.08.2011 si binenteles si dupa aceasta data?
1. In vechea versiune nu se treceau suspendarile ....asa ca nu are cum sa le preia

2. Teoretic da si suspendarea pentru CFP se opereaza in REVISAL .. insa nu cred ca pentru CFP s-a facut decizie de suspendare, astfel incat nu sunt de parere ca aceste se inregsireaza in revisal ... eu raman la parerea ca se trec celelalte situatii de suspendari prevazute de codul muncii
Asa cum am zis revin cu informatii. Am scris catre mai multe ITM -uri si am primit rasp de la ITM Alba. Intrebarile au fost:

1 . Care este perioada in care cele 2 versiuni ale aplicatiei Revisal vor functiona simultan?
2. Pana la ce data vom putea transmite datele catre dvs utilizand vechea aplicatie Revisal?
3. Salariul de la ce data trebuie completat in campul ?salariu? ( pentru salariatii importati din vechea aplicatie Revisal)
4. Care este data pe care trebuie sa o trecem in campul ?data la care produce efecte? ( la actualizarea salariatilor importati din vechea aplicatie)?

Iar raspunsul ITM Alba:

Stimata Doamna,

serviciul Revisal este un serviciu externalizat, contractat centralizat de catre Inspectia Muncii cu o firma privata. ITM Alba nu a fost informata si nu detine informatiile solicitate de Dumneavoastra dar acestea le poate furniza firma Teamnet daca le solicitati la:

suportregistru@inspectiamuncii.ro

sau la numarul de telefon

0318-601901

Multumim pentru intelegere.
ITM Alba
si raspunsul celor de la Teamnet

Am inregistrat solicitarea dumneavoastra cu numarul 1672 din 17.08.2011.
Evidenta elementelor salariale trebuie realizata in conformitate cu HG.500/2011 unde sunt mentionate: ?salariul, sporurile si cuantumul acestora?. Gestionarea procentului, ale carui reguli de calcul si acordare sunt particulare fiecarui angajator , face mai degraba obiectul unui model de salarizare decat de evidenta a salariatilor.
Pentru detalii suplimentare referitoare la completarea sporurilor angajatorii pot lua legatura cu Inspectia Muncii sau cu ITM-ul de care apartin.

foarte clar nu?
da ,in versiunea veche nu se treceau suspendarile,acum la preluare intru pe respectivul cim si trec perioada, intamplator am pe cineva care a fost in cic si a revenit cu 03.08.2011 si o sa trec ca atare suspendarea,si de cand trec aceste suspendari cfp din 01.08.2011 si nu din 01.01.2011 cum se spune in forum,la cfp nu am facut decizie am cererea lor si o adresa pe care o anexez la cereri dar cfp lor este pana in 01.08.2011!
Am citit ordinul 1918 si la capitolul III pct 5.spune ca registrul se completeaza in ordinea incheierii,modificarii,suspendarii sau incetarii cim. dar acum nu stiu exact de cand?avand in vedere ca acest ordin nu a fost publicat in monitorul oficial?
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
alexandra24, utilizator

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)