Adevarat
Pentru ca ne-am suprapus repun intrebarea:
Pictorul supranumit si "Pictorul peregrin" a fost Sandor Popp
P.S. Mai batrina decit cine, Gabrielle?! Atunci, eu sint hoasca!
Fals...era ceva cu Stranovius.
Vlad Tepes este supranumit contele Dracula.
Mai batrana decat Luiza...si de multi altii de pe-aici..:)
Gabriela,
Tocmai asta este si una din ideile jocului,zic eu,sa raspundem din ceea ce stim/amintim,iar daca dam un raspuns gresit,nu-i nimic. Nimeni nu s-a nascut invatat si nici nu avem cum sa le stim pe toate,desi invatam ceva nou in fiecare zi. :)
Adevarat,desi nu exista niciun temei istoric al acestei asocieri cu faimosul personaj al lui Bram Stoker.
Monte Carlo este capitala Principatului Monaco.
Adevarat
Din cauza numelui Vlad Dracul s-a si facut confuzia cu Dracula.
Pictorul peregrin a fost Carol Popp de Szathmary iar Sandor Popp, fiul sau, tot pictor dar nu asa cunoscut ca tatal.
Aaaa, Luiza.... hmmm!
Edit later
Sustin ce spune Luiza:
Tocmai asta este si una din ideile jocului,zic eu,sa raspundem din ceea ce stim/amintim,iar daca dam un raspuns gresit,nu-i nimic. Nimeni nu s-a nascut invatat si nici nu avem cum sa le stim pe toate,desi invatam ceva nou in fiecare zi.
Si eu am "stilcit-o"
Am mai deschis odata PC-ul .
Noi avem tot respectul pentru orice virsta, pentru intelepciune, pentru pozitia in site, pentru personalitatea dumneavoastra si a celorlati de aici, dar cu "mai batrina", gata, nu mai sintem de acord, ca si eu eram certata de colege pentru asta.
Lucius Annaeus Seneca a fost preceptorul imparatului Nero.
Cu asta, ma retrag pe azi. O zi buna!
Monte Carlo nu este in mod oficial capitala Principatului Monaco,ci doar o subdiviziune administrativa a acestuia. Datorita luxului,multor evenimente importante ce au loc aici (Formula 1,turneul de tenis Master Series etc.),poate fi considerat capitala principatului.
Adevarat
Galileo Galilei a afirmat pentru prima data ca Pamantul este rotund.