avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Adevarat sau fals?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Adevarat sau fals?

Wow, acum un an incepeam discutia cu fazanul si nu mi-a trecut prin cap ca o sa ajunga la atatea mesaje. Hai sa mai incercam un joc: Adevarat sau fals.

Regulile sunt simple:
1. Cineva face o afirmatie despre urmatorul membru care va scrie in aceasta discutie. Bineinteles ca trebuie sa fie o afirmatie decenta si fara rautati si injurii, ca nu asta e ideea.
2. Urmatorul membru care raspunde zice daca afirmatia este adevarata sau falsa. Si pune la randul lui o intrebare.

Daca aveti si alte idei, putem duce jocul si in alta parte ;).

Ce ziceti? Incep eu.

Raspunsul urmator va fi dat de o femeie :sorry:
Cifrele sint indiene, "imprumutate" de arabi si introduse apoi in Europa.

Adevarat

Ministrul francez Robert Schumann este autorul Declaratiei de la 9 Mai 1950 prin care s-a pus baza UE de azi.

Dar, poate fi si o capcana, caci:
Robert Schumann a fost compozitor si pianist german.

Cel mai numeros popor de pe pamint este cel american.
Fals

Prietenii nostri chinezi alcatuiesc cel mai numeros popor de pe pamant.

"Razboiul celor doua roze" este cunoscut si sub numele de "Razboiul de 100 de anii".
Ana,
A fost intr-adevar,o mica capcana.:) Robert Schuman (deci cu un singur "n") este autorul celebrei Declaratii de la 9 Mai 1950,iar Robert Schumann a fost un pianist/compozitor german,cum ai spus si tu.

Fals
Razboiul celor doua Roze a avut loc pe la 1455 (si a tinut vreo 30 de ani,parca),intre Casa de York si Casa de Lancester,iar "Razboiul de 100 de ani" s-a purtat intre Franta si Anglia.

Maria Antoaneta a spus “Atunci dati-le sa manance prajituri".
Corect, Luiza. :kissing:

Adevarat.
Si nu ma pune sa spun anul...nu il stiu, dar aceasta expresie mi-a ramas intiparitta in minte.

Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Moldovei la 24 ianuarie 1859.
Gabriela,
In 1766 (daca imi amintesc bine :"> ) J.J. Rousseau a scris o gluma depre o printesa (fara a da nume) care, atunci cand i s-a spus ca supusii sai nu au paine sa puna pe masa, ea a raspuns: “Atunci dati-le sa manance prajituri/cozonac”. Cand Rousseau a scris despre aceasta, Maria Antoaneta avea vreo 11 ani si traia in Austria. Revolutia franceza nu avea sa inceapa decat peste 23 de ani. Aceste cuvinte se pare ca au fost atribuite reginei de catre revolutionari, pentru a demonstra indiferenta acesteia fata de poporul sau.

Fals
Al. I. Cuza a fost ales domn al Moldovei la 5 ianuarie 1859,iar la 24 ianuarie si al Tarii Romanesti.

Lacul Baikal este cel mai mare lac din lume.

Alte discuții în legătură

Mituri spulberate POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Dovezile furnizate de pasionatii de stiinta si documente ale istoriei descoperite ulterior au dus la spulberarea unor mituri. 1.Marul din imaginea cu Adam si ... (vezi toată discuția)
Bani handsu handsu \"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care ... (vezi toată discuția)