avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot verifica daca sunt proprietarul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot verifica daca sunt proprietarul unei case+terenul aferent acesteia?

Buna ziua,unchiul meu a vandut fratelui meu o locuinta,in 2004,dupa care mama a mers si a facut cadastrul si intabularea,atat pentru casa cat si pentru terenul pe care este construita.Fratele meu,nu detine Titlu de proprietate,ci numai actul de vanzare -cumparare si cadastrul.Cum pot verifica daca fratele meu,este intradevar proprietarul de drept al acestui imobil?Mentionez ca la primaria comunei,unde este situat imobilul,in momentul cand se plateste impozitul anual,se elibereaza chitanta,pe numele fratelui.
Datorita influentelor pe care le detine,acest unchi al meu,mama este foarte nelamurita,in ceea ce priveste,adevaratul proprietar al acestei case,si nu intelege de ce nu se poate elibera un titlu de proprietate.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
danyboy88, utilizator
Cel mai recent răspuns: danyboy88 , utilizator 21:58, 12 Iulie 2011
Nu cred ca ati cautat insistnt.Iata o speta similara aici: [ link extern ] /
Sters mesaj dublat involuntar
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
nucu$, utilizator
Perfect,insa as vrea sa cunosc raspunsul la urmatoarea intrebare: La ce ma pot astept acum? Unchiul poate reveni asupra proprietatii oricand?desi actul de vanzare-cumparare a fost incheiat in 2004,iar pana in prezent nu am primit nici o notificare,ma gandesc ca doborarea actului de vanzare-cumparare se face printr-o hotarare judecatoreasca?Se poate remedia aceasta problema?


Repet: titlul de proprietate s-a eliberat unchiului, pentru ca dansul a solicitat acest lucru in baza legii 18/1991 (si banuiesc ca avea acel drept). Nu se emit titluri de proprietate succesive, de cate ori se vinde un imobil inscris in titlul initial. Daca actul de v-c s-a incheiat la notariat si valoarea stabilita in el s-a platit efectiv (adica exista chitanta cum ca vanzatorul a primit de la cumparator pretul stabilit), iar acest pret se incadreaza in grila utilizata de notarii publici din zona, cu valorile de referinta ale imobilelor, vorbim discutii. Un astfel de act nu se mai "intoarce" nici cu tractorul (scuzata fie-mi expresia), nici in instanta, nici la notar, nicaieri.
Pentru ca temerile dvs. sa fie indreptatite ar trebui ca unchiul sa dovedeasca faptul ca, in realitate, pretul platit de fratele dvs. a fost mai mare decat cel prevazut in contract, producandu-se astfel o evaziune fiscala. Ori, in acest caz, unchiul ar fi bun de plata, intrucat ar insemna ca a incasat o suma mai mare de bani decat cea declarata, trebuind sa plateasca un impozit pe venit suplimentar, dobanzi, penalitati si alte angarale, asa ca ma indoiesc ca un om intreg la cap s-ar da singur pe mana Fiscului.
In masura in care exista contractul de v-c, intabularea, chitanta cu pretul primit de vanzator si incadrarea pretului in grilele cu valori ale imobilelor, utilizate de notarii publici, bucurati-va de vara, nu are ce sa se intample.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Kyandra, moderator
problema este ca nu detin o chitanta pe care sa fie trecuta aceasta suma,suma fiind stipulata doar in contractul de v-c,deoarece fratelui i se promisese acea casa gratis,in urma renuntarii mamei mele la o alta locuinta,la care ea era co-proprietar cu fratele sau.Deci,practic s-a realizat un troc :D,iar vanzatorul nu a primit nici o suma de bani.Insa unchiul meu nu a procedat corect mentionand acel paragraf in contract,si imi este teama sa nu pierd acea locuinta,oricand,desi au trecut 7 ani si vad ca nu s-a intamplat nimic.
Imi trec fel si fel de scenarii prin cap,este posibil ca fratele meu sa fi semnat si acel act secret,fiind introdus in ctr. de v-c,si neffind atent la ceea ce semneaza.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
danyboy88, utilizator

Alte discuții în legătură

Anulare contract vinzare-cumparare johnyro johnyro Sotia a avut un singur frate care a decedat.Acesta era casatorit si avea 2 copii.Pina sa decedeze acesta i-a convins pe mama lui si fratele mamei lui(unchiul ... (vezi toată discuția)
Introducerea in partaj a unui imobil dobandit dupa divort, dar platit cu banii comuni cuziamusia cuziamusia Se poate include intre bunurile a partajar un imobil dobandit de catre fosta sotie, dupa divort, dar platit 100% cu banii comuni obtinuti in timpul ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune pentru pret nesincer iulian.c iulian.c Buna ziua, Va rog sa va exprimati opinia cu privire la urmatoarea speta: Vanzatorul instraineaza 750 mp din locul sau de casa (de 1700 mp) unui cumparator, ... (vezi toată discuția)