avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca

De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia "personaje" care scriu sau "emit" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire nationala tot felul absurditati sau de agramatisme demne de inteligenta si cultura celebrului Gaga de altadata.
Viata ne este inundata tot mai mult de astfel de personaje , care isi etaleaza cu emfaza incultura si nu de putine ori , putinatatea gandirii.
Un tanar care citeste un jurnal , care vede jurnalele de stiri sau alte emisuni televizate la ore de maxima audienta , in mod cert nu poate invata nimic pe fondul unui bagaj de cunostinte deja precar oferit de scoala romaneasca contemporana.
Cred ca gravitatea situatiei este ca dupa ce scriu cum scriu , gandesc cum gandesc sau vorbesc cum vorbesc , aceiasi redactori apar si in zilele urmatoare , nimeni nedorind sa sanctioneze in niciun fel nonsensurile , elucubratiile sau agramatismele acestora.
Aceasta rubrica se vrea macar un semnal de alarma si de ce nu aducatoarea unui zambet nedumerit sau a unui rictus amar , uneori dincolo de un anume comic al situatiilor.

1.Crainica nedumerita :

In urma unui incident feroviar , unei crainice blonde de prin Pitesti , la o televiziune cu acoperire nationala , i se face legatura cu cu un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor.
Crainica incepe discutia cu respectiva persoana astfel , punand intrebarea "nodala" :
"Si eu ce sa va intreb dle.secretar de stat ? !
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.O d-na reporter in "dezacord" cu limba romana :

Aceiasi d-na reporter , corespondenta la o televiziune de mare audienta , isi face datoria , dar cu aceleasi probleme de limba romana , iar mai nou ne aduce notatea ca infarctul este un "lucru".

Fostul sef al politiei D. a facut infarct "lucru care care i-a determinat pe rude sa il aduca la spital

Daca infarctul a ajuns un "lucru" si exista aproape in orice relatare cate un dezacord , in mod cert , putem crede ca "incultura" a devenit proba obligatorie de examinare pentru a deveni reporter tv.
Cel putin la unele televiziuni ...

2.Un psiholog cu o exprimare cam anapoda !

"Fie ca este vorba despre o rafuiala datorita din cauza fetelor din discoteca....."

"Fiindca deoarece" la o anume varsta d-na , nu si-o fi dat corigenta la limba romana

3.De ce poti fi parte vatamata , in rationamentul exprimat pe micul ecran de catre un ( ? ) jurist !

Acelasi distins dn. avocat , care cu alta ocazie, aratata mai sus , afirma pe micul ecran ca , organele de protectie ale copilului "semnalizeaza" , ieri a mai emis o judecata "de valoare" :

"Momentan partile astea sunt vatamate , datorita faptului ca agresorii au avut asupra lor niste obiecte mai contondente decat ale lor"

Probabil ca dl.avocat a citat din vreun tratat de "erotologie juridica" !!!

Parerea mea de rau este ca se promoveaza , "pe sticla" , cu obstinatie , aceleasi persoane , cu aceleasi probleme sau "personajele" sunt platite (pentru ce si cum vorbesc) la "pret de solduri".

In mod sigur , unele persoane ne vor "distra" si maine , cand vor reaparea pe micul ecran , pline de "verva creatoare" ...

Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.Doar daca foloseste "marker-ul"...

O fata ,in varsta de 12 ani a fost tinuta in lanturi de mama sa intr-o localitate din jud.C pentru a accepta sa se casatoreasca cu un baiat de aceiasi varsta.

Seful Protectiei Copilului , ne comunica starea minorei :

"Minora este intr-o stare deosebit de marcata..."

2.Daca "este" multe !

In legatura cu acelasi incident ,purtatorul de cuvant al politiei jud.C. afirma:

"Informatiile de la fata locului este ca......"

Este sub 50 , in mod sigur !

3-4-5.Cand gura vorbeste si mintea se opreste !

Aceasi distinsa d-na reporter de la Deta , este din nou , autoarea unor perle care infrang orice "imaginatie"
Intr-o curte din Deta s-a gasit diferite arme , care se presupune ca ar apartine atacatorilor din discoteca

Sabiile:
"Au fost gasite mai multe sabii cu lame lungi"

Maine , daca va cauta mai bine , d-na reporter va gasi ,in mod sigur , si sabii... fara lame !

Pistoalele:
In aceasta locuinta au fost gasite "doua pistoale de baseball"

Maine distinsa d-na , urmeaza sa gaseasca si bate cu ...luneta
Fereste-te romane !

Vorbind despre cel de -al doilea invinuit , care este cautat de organele abilitate :

"Inainte de a disparea B, a fost si este in continuare de negasit !!!"

In afara problemelor "cotidiene" evidente , cu limba romana , d-nei reporter , se pare ca , ii "patineaza" ceva
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.Campioana la elucubratii :

Distinsa doamna reporter a unui post de televiziune , despre perlele careia am mai aratat(am tot aratat) , continua sa elucubreze , fara niciun impediment din partea angajatorilor sai
Doamna a devenit de departe campioana la acest "sport"

A fost gasit langa o stana din judetul T. un craniu , care pare a fi uman :

"Sansele ca aceasta descoperire sa fie urmata sau sa fie o crima"....

Sa fie primita si aceasta idee , dar numai de catre cei care va mai permit sa spuneti "bazaconii" la microfon !

2.In dezacord cu... gramatica

Acelasi moderator , de la aceiasi institutie media , mai da cate-un "sut" cartii de gramatica

"Mama baiatului carui ii fusese vanduta fata"....

De ce sunteti atat de suparat pe cartea de gramatica ?

3.O mostra de "inteligenta" a unui fotbalist !

La un interviu , fotbalistul T, de la o echipa care a s-a chinuit sa faca egal pe teren propriu :

"Am facut o singura greseala si am primit doua goluri" :))

Inteligent baiat !

4.Ghici ?

Intr-o nota aparuta intr-o gazeta sportiva ce mare popularitate , intitulata "Alexe i-a"scos" ochii lui Simek" se mentioneaza :

"Accidentarea croatului s-a dovedit a fi grava , ochiul i-a sangerat , a fost nevoie sa fie inlocuit , iar medicul lui V.i-a aplicat un pansamant peste ochi"

Cine a fost inlocuit ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.De rasul ... vietatilor marine :

O distinsa doamna de la Directia Apelor Romane Constanta , intr-un interviu la o televiziune nationala , era foarte ingrijorata de "protectia plejilor"

2.Unde sunt consilierii juridici sau persoanele de specialitate care ar trebui sa le spuna celor din televiziuni ce sa spuna ?

Din "off-ul" unui studio de televiziune se fac comentarii de genul :

"Procurorii vor decide daca autorii vor sta in arest 29 de zile "

Procurorii vor propune , dar cei care vor decide sunt judecatorii.
Unii , cred ca la televiziune , se poate spune chiar orice !
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Ieri , find duminica , sa vedem cam ce scriu sau scriu comentatorii sportivi :

1.Aceasi Marie cu alta palarie !

Pe versiunea on line a unui cunoscut cotidian sportiv , comentatorul sportiv , referindu-se la ziua de nastere a unui cunoscut antrenor de handbal , la care au participat si sportivele pe care le antrena , scrie :

Antrenorul R.V."a facut cinste jucatoarelor cu sampanie , bere si vin si le-a oferit handbalistelor prajituri si tort"

Pai , daca este vorba despre aceleasi persoane , care indeplinesc ambele calitati ?

2.Gramatica d-nule. finantator!

Un finantator moldav se refera la jucatorii sai in jocul pierdut de echipa sa :

".....rabufnirea de orgoliu la cativa jucatori de la noi "

Daca sunt bani , mai trebuie gramatica ?

3.Cand te grabesti... o mai dai in bara.

Comentatorul unui post tv. specializat in sport , grabindu-se , ne anunta cu privire la un meci de fotbal disputat la Constanta :

"Steaua ii anunta titulari pe Bourceanu si pe Mihai Stoica"

Mihai Stoica deste manager sportiv si nu putea face parte din echipa de start , neavand calitatea de jucator.

4. "O din asta asta " !

Referindu-se la un meci de fotbal jucat de o echipa romaneasca si terminat la egalitate ,pe propriul teren , cu o echipa slaba , aflam de la un rubicond si agramat comentator , cu voce subtire , ca de pasarica :

"A fost o din asta , o relaxare romaneasca din asta "

Pentru domnia sa , care ii cerea unui sportiv brazilian sa spuna "la multi ani" in limba "braziliana" este greu sa spui ceva , cand nimic nu ai a spune .
Pe acele vremuri , limba portugheza , probabil ca nu exista !
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Lansez o provocare :va rog sa indicati care ar fi rezultatul meciului franta-romania de maine Radu Gabrian Radu Gabrian Lansez o provocare , indiferent de cunostintele sportive ale fiecaruia : Va rog sa indicati rezultatul meciului Franta - Romania de maine. Incep eu ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)