avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca

De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia "personaje" care scriu sau "emit" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire nationala tot felul absurditati sau de agramatisme demne de inteligenta si cultura celebrului Gaga de altadata.
Viata ne este inundata tot mai mult de astfel de personaje , care isi etaleaza cu emfaza incultura si nu de putine ori , putinatatea gandirii.
Un tanar care citeste un jurnal , care vede jurnalele de stiri sau alte emisuni televizate la ore de maxima audienta , in mod cert nu poate invata nimic pe fondul unui bagaj de cunostinte deja precar oferit de scoala romaneasca contemporana.
Cred ca gravitatea situatiei este ca dupa ce scriu cum scriu , gandesc cum gandesc sau vorbesc cum vorbesc , aceiasi redactori apar si in zilele urmatoare , nimeni nedorind sa sanctioneze in niciun fel nonsensurile , elucubratiile sau agramatismele acestora.
Aceasta rubrica se vrea macar un semnal de alarma si de ce nu aducatoarea unui zambet nedumerit sau a unui rictus amar , uneori dincolo de un anume comic al situatiilor.

1.Crainica nedumerita :

In urma unui incident feroviar , unei crainice blonde de prin Pitesti , la o televiziune cu acoperire nationala , i se face legatura cu cu un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor.
Crainica incepe discutia cu respectiva persoana astfel , punand intrebarea "nodala" :
"Si eu ce sa va intreb dle.secretar de stat ? !
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.Absuditate , incultura , etalate cu , "profesionalism" pe sticla...

Referitor la o persoana , probabil cu dizabilitati psihice, care a incercat sa ataraga atentia astazi , suindu-se pe un stalp la Cotroceni pentru a doua oara , o doamna reporter relateaza la televizor , de la fata locului :
(se refera in cele citate mai jos la o data anterioara)

"Barbatul a incercat sa se sinucida cu apa dura"

Pentru cunoasterea generala :

"Apa dura contine un procent ridicat de saruri de calciu si de magneziu. Apa foarte dura sau excesiv de moale este inutilizabila nu numai pentru potabilizare, dar si pentru deservirea tehnica. Aceasta nu este buna de baut, avand un gust neplacut,nu face spuma cu sapunul, transforma spalatul rufelor intr-o procedura dificila si nu fierbe bine legumele".

Cand s-o da exemenul de corigenta la cultura generala ?

2.Ce pot face doua masini care se ciocnesc...

Doua masini s-au ciocnit in trafic , iar moderatoarea unei emisuni tv , de la o televiziune de stiri ne spune :

"Doua masini au rasturnat cu rotile in sus patru oameni"

Numai d-sa stie cum !

3.Ghiveci calugaresc in versiune televizata :

Cu privire la decesul unui cunoscut om de afaceri , o d-na. editor , cu vechi state , ne arata:

"Iata cum contureaza accidentul in momentul acestui accident...."

Poate ne explica d-sa , dar probabil ca va fi nevoie de translator ...

4.Patron = proprietar ?

Iata cum relateaza o d-na reporter din P. despre audierea de catre organele abilitate a patronului unei societati , presupus a fi pagubita in urma unui jaf :

"Din nou a sosit la audieri patronul bijuteriilor furate"

Probabil ca ultima carte citita de distinsa doamna este "Fata babei si fata mosneagului"

5."Brambureala telectuala" ...

Un domn rubicond , cu voce de pisicuta , de la o televiziune de sport , ne arata cu o inteligenta demna de prima clasa din ciclul primar :

"Am vazut imagini de la masa de pranz si(jucatorii de fotbal) T. si M.erau ca niste oi prinse la furat balegar "

La o asemenea stupiditate exprimata pe sticla , credeti ca exista vreo replica ?
Doar daca esti ...

Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.Sa zicem ,orice !

Corespondentul de la C. , aflat in procesiunea care il insotea pe ultimul drum pe un cunoscut om de afaceri , referindu-se la cei prezent in acele momente , arata:

Au venit "sa-si ia ramas bun de la omul care il vorbesc numai de bine"

Nu-i nimic , stimatul reporter va aparea si in viitor cu aceleasi "pitoresti"exprimari

2.Daca tot asa pledeaza in instanta ...

Un distins avocat , invitat la o televiziune de stiri , are urmatoarea exprimare:

"Organele de ancheta sunt in curs de desfasurare...."

Probabil , ca in imaginatia sa ,se desfasurau "in evantai"
1."Versiunea" reflexiva !

O masina a luat foc la Bacau , iar o d-na reporetr ne comunica ca :

"Soferita s-a coborat din masina inainte sa ia foc"

Mai cunosc o "diva" tv. care a inventat celebra exprimare , devenita celebra in limbajul argotic , "a se merita "
Chiar , "nu se merita" sa vorbiti la un post de televiziune , stimata d-na reporter !

2.Perlele unui fost militian la un post de stiri

Devenind din militian si fost secretar de partid de sectie de militie , un ofiter "foarte"superior , acum pensionat fortat, domnul in cauza , manifestandu-si "veleitarismul politic" pe la diferite posturi se exprima , ca de obicei intr-o limba romana foarte aproximativa , facand deliciul tuturor :

" O persoana de sex masculin mi-a cerut ajutorul..."

Pe vremuri , cand se intocmeau procese verbale , de catre militienii de la posturile rurale , aceasta era formula de redactare , in loc sa sa se scrie ca este vorba despre o femeie sau despre un barbat .

3.Mai rau se poate ?

Acelasi distins fost militian :

"Suntem in stare mai rau decat regimul totalitar"

4.Maxime militienesti , ca in bancurile de odinioara !

"Nimic nu se poate face sa nu coste"

5."Invatamantul cel" pe care l-a absolvit dl. fost militian la "f.f."

"Ca tot am vorbit noi de invatamantul cel superior in pauza....."

Dl.fost militian , a ramas , din pacate pentru el si din fericire pentru noi , tot la "fara frecventa" ,dar intrebarea este :
Acum cine il mai ajuta sa promoveze examenul la limba romana ?

6.Corespondent tv ... corigent !

Despre un interlop , un corespondent al unei televiziuni de stiri , ne comunica :

"B.M. a incercat sa acrediteze ideea ca este imun legii"

Da , d-le , astfel cum sunteti dvs "imun la limba romana "!

7.Intrebari fara noima !

In urma unei dispute in zona Garii de Nord intre persoane dubioase , ajunse la politie pentru explicatii , un reporter , al unei televiziuni de stiri arata :

"Iubitul A.S. trebuie sa explice politiei ce a a avut de impartire cu cel in care a tras"

Dupa ani de zile , reporterul a ramas tot la ... operatiile aritmetice !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Radu Gabrian, Mediator
1.Nu inteleg , dar spun... ce mi-a indicat partidul

Unii politicieni sunt invitati la televiziuni de stiri pe post de "Gica Contra" si din nefericire , acesta este singurul "mandat" pe care il pot duce la bun sfarsit , fara a se face de ras in fata sefilor.
O distinsa doamna parlamentar in toiul unei discutii despre credibilitatea bancara si schimburi comerciale internationale , transforma o discutie serioasa in "gluma politicianista" de proasta calitate :

"Cum Romania sa aiba credibilitate (in schimburi comerciale internationale ) cand romanii nu au incredere in Guvern ?" ( decat 10%)

Doamana respectiva , cred ca se pricepe mai bine la facut "slusi" decat la probleme economice

2.Doreste sa ajunga in ... groapa !

Astfel cum aratam reporterii care spun enormitatii sau stupiditati , chiar sunt premiati.
O doamna reporter , de la o televiziune de stiri , care a lansat cele mai mari stupiditati , cand a transmis corespondente din Deta , este trimisa sa transmita din Ungaria de la locul unde a avut loc o crima atroce.
Doamna "nu se dezminte" si ne comunica :

Vedeti gropile ( in care au fost aruncate niste victime ), "am incercat si eu sa ajung in acele gropi"

Fiecare are cate un tel in viata !
Nu ?
Reporteri sportivi si ... atat

1.Un dezacord pe meci !

"Cum ne-am obisnuit ,romanii petrece inainte de meci"
Daca "e multi" !

2.Reporterul sportiv ... "alchimist"

"Constatam asta , cum apare un antrenor bine alcatuit"

Daca ziceti dvs ...

Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Lansez o provocare :va rog sa indicati care ar fi rezultatul meciului franta-romania de maine Radu Gabrian Radu Gabrian Lansez o provocare , indiferent de cunostintele sportive ale fiecaruia : Va rog sa indicati rezultatul meciului Franta - Romania de maine. Incep eu ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)