Am cumparat locuinta cu legea 112/95, si ulterior, contractul mi-a fost anulat prin hotararea instantei data in decembrie 2003.
In decembrie 2006, inaintea de implinirea termenului de prescriptie de 3 ani, am formulat actiune pentru restituirea pretului, iar instanta a dispus in ianuarie 2007 restituirea c/val locuintei actualizata cu indicele inflatiei. Suma mi-a fost restituita in septembrie 2007.
In prezent, am gasit un act (chitanta ICRAL reprezentand c/v lucrari facute in locuinta in 1980 pe baza de contract cu ICRAL, de o valoare semnificativa), act pe care il consideram pierdut.
1).Mai pot cere acum restituirea acestei sume?
Am in vedere termenul mentionat mai sus, de prescriptie de 3 ani, care in prezent este depasit.
Sau: poate functiona autoritatea de lucru judecat prin care mi s-a recunoscut dreptul la despagubiri? Iar in prezent, instanta sa imi extinda acest drept si asupra lucrarilor mentionate?
2). Iar daca da, ce denumire poate avea o astfel de actiune ? (Cerere, Cale de atac in revizuire? Etc…
Va multumesc pentru opiniile dvs. competente si utile.
Chiar dacă nu este incident art. 314 C.pr.civ., esenţa problemei este aceeaşi. Respectiv, revizuirea poate fi admisibilă, în cazul dv., existând doar o hotărâre a instanţei de fond definitivă şi irevocabilă prin neapelare, doar dacă aţi solicitat în faţa instanţei de fond acele despăgubiri, deoarece revizuirea vizează chestiuni de fapt supuse soluţionării de către instanţă şi, care din anumite motive, nu le-a soluţionat. Atâta timp cât dv. nu aţi solicitat acele despăgubiri instanţei de fond, nu avea cum să vi le acorde, astfel că, din acest punct de vedere, hotărârea nu putea fi criticată, nici pe căile ordinare de atac, cu atât mai puţin pe căile extraordinare de atac. Sper să mă fi făcut înţeleasă...;)