avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii si cod CAEN masa biliard,masa ping-pong
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii si cod CAEN masa biliard,masa ping-pong

1 daca la un bar(cod caen 5630)am o incapere seperata si am o masa de biliard si una de ping-pong fara nici o taxa la clienti ,se considera jocuri de noroc?
2 ce autorizati trebuie sau cod caen??
Cel mai recent răspuns: DjAtilla , utilizator 23:50, 2 Aprilie 2013
Inchirierea meselor de biliard si a meselor de ping pong se incadreaza la urmatorul cod:
7721 - Activităţi de închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale şi echipament sportiv

Mesele se inchiriaza pe unitatea de timp sau pe joc (tot timp).

Deci este inchiriere.

Codul se autorizeaza obligatoriu la punctul de lucru altfel se confisca veniturile ca provenind din venituri neautorizate.

Dar nu strica sa fie autorizate si 9319,9329 (desi nu reflecta obiectul exact ca inchirierea).

Alberto Kurtyan

De ce trebuie privita “inchirierea” mesei de ping-pong ca o activitate separata?

Daca este oferita “gratuit” nu inseamna neaparat ca si este gratuita. Proprietarul barului poate sa perceapa pentru celelalt produse un pret mai mare. Pune 0,1 RON pentru fiecare produs de la bar, si ofera accesoriile gratuit.

Iar daca proprietarul se hotaraste sa aplice preturile dupa consum, atunci cel care “consuma” masa de ping-pong va plati ceva, iar cel care nu o foloseste nu plateste.

Proprietarul poate sa perceapa taxa de inchiriere si pentru scaun sau masa. Inchiriezi scaunul, platesti pentru inchirierea lui, stai in piciore nu platesti. Bei in picioare atunci dai 5 RON pe bere, vrei pe scaun atunci dai 6 RON pe ea.
Trebuie anuntata in acest caz activitate de inchiriere?
Dacă mesele sunt gratuite, atunci nu trebuie să autorizeze nimic.

Alberto Kurtyan
De ce nu este lasat comerciantul liber sa aplice preturile cum doreste? De ce nu poate aplica pretul pe consumul direct ci trebuie sa aplice preturi comune tuturor?

Comerciantul va aplica un pret mai mare tuturor produselor ce le vinde, pentru a acoperii cheltuielile pentru mese, (sau orice alte lucruri), dar atunci client care nu le folosesc pot fi nemultumiti ca nu beneficiaza de un anumit service.

Adica omisiunea din actul constitutive a unei activitati despre care poate nu stia ca va ajunge sa o presteze, trebuie neaparat taxata. De multe ori daca sunt prea multe activitati secundare se refuza admiterea lor de catre judecatorie/ORC.

Nu degeaba este Romania tara cu cea mai restrictive si dusmanoasa politica fata de firme si chiar cetateni. Pentru firme, Romania este tara cu cele mai multe taxe in UE,in afara de taxele oficiale aplicandu-se amenzi pentru orice lucru.
@Alberto Kurtyan aveti dreptate, dar omul nu percepe tarif. Poate sau nu sa le autorizeze. De ce sunteti asa sigur ca NU trebuie? Daca un client va scoate un ochi altuia cu tacul de biliard, sa vedeti atunci ce pretentioase sunt organele statului (de unde e masa, de ce e masa, de ce e tacul, din ce e tacul, de ce nu le-a autorizat etc). Eu nu il pot sfatui sa NU le autorizeze si sa se trezeasca cu probleme, de aceea i-am si zis ca este pana la urma la latitudinea sa.

Alte discuții în legătură

Cod caen inchirieri albaiuliaonline albaiuliaonline CE COD CAEN SE FOLOSESTE PENTRU BILIARD,PING PONG SI PLAYSTATION FARA ACTIVITATI DE BAR (STRICT INCHIRIEREA ACESTORA) (vezi toată discuția)
Cod caen biliard, snooker, tenis de masa? cristinavintu cristinavintu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu codul CAEN pentru biliard, snooker, tenis de masa, in ideea in care dorim sa oferim clientilor acces la mesele pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Pfa autorizare caen persoana participanta missbeauty missbeauty Buna ziua. Sotul meu este titular PFA si activeaza in prezent cu cod CAEN 9329, respectiv inchiriere mese de biliard. In paralel ar dori sa adauge cod CAEN ... (vezi toată discuția)