avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norma intreaga
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norma intreaga

ce articol din noul cod a muncii prevede ca un salariat poate fi angajat la societati diferite u norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 19 Iulie 2011
freeelis a scris:

Ramona1982 a scris:

ce articol din noul cod a muncii prevede ca un salariat poate fi angajat la societati diferite u norma intreaga?

Art.35 C.mun. reglementeaza cumulul de functii .. in cazul salariatilor cumularzi, nu se aplica interdictia privind durata maxima legala a timpului de munca.
Art.135 C.mun. prevede un drept al salariatului si nu o obligatie ... incalcarea acelui drept nu este sanctionata de Codul Muncii.

Si atunci cum ramane cu prevederea conform careia salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege?
eu m-am angajat la un cabinet cosmetic 8 ore pe sapt si as vrea sa ma mai angajez si la o alta societate dar il alt domeniu., tot cu norma intreaga, pt ca imi permite jobul de la cosmetica, de asta v-am intrebat...deci in concluzie pot lucra cu 2 norme intregi
Ramona1982 a scris:

eu m-am angajat la un cabinet cosmetic 8 ore pe sapt si as vrea sa ma mai angajez si la o alta societate dar il alt domeniu., tot cu norma intreaga, pt ca imi permite jobul de la cosmetica, de asta v-am intrebat...deci in concluzie pot lucra cu 2 norme intregi

In concluzie, puteti lucra cu doua norme de 8 ore la angajatori diferiti.
freeelis a scris:

Ramona1982 a scris:

Programul de lucru nu trebuie sa se suprapuna insa, iar asta inseamna zilnic cate 16 ore munca ....cu repaos de doar 8 ore intre 2 zile .Fizic vorbind, cine poate rezista in acest ritm o perioada mai indelungata de timp?
ondino a scris:

freeelis a scris:

Ramona1982 a scris:

Programul de lucru nu trebuie sa se suprapuna insa, iar asta inseamna zilnic cate 16 ore munca ....cu repaos de doar 8 ore intre 2 zile .Fizic vorbind, cine poate rezista in acest ritm o perioada mai indelungata de timp?

Exista undeva vreo interdictie in acest sens?

Alte discuții în legătură

Cate ore se pot lucra maxim/ zi ? CostyC CostyC Buna seara. Imi poate spune cineva va rog...cate ore da voie legea sa se lucreze pe zi?. Eu stiam ca 12....dar am colegi care lucreaza 8 ore ca rezidenti...si ... (vezi toată discuția)
Doua locuri munca - angajatori diferiti raluky22 raluky22 Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga la o societate. Vreau sa ma angajez si la alta firma si sa lucrez in ambele parti. Cum pot face acest lucru? Stiu ... (vezi toată discuția)
Un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat? slavi slavi Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoare problema: In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de ... (vezi toată discuția)