avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVOCARE TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVOCARE TESTAMENT

Buna seara!
am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema

1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta
2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea surorii decedate deasemeni
-s-a facut un testament ptr nepoti dar s-a revocat , anulat , in momentul cand a intervenit un alt testament ptr o alta persoana care nu facea parte din familie fara clauze speciale-decat specificat foarte scurt sa aiba grija de batran ( mentionez ca si primul testament si al doilea intocmite asemanator-insa nu la acelasi birou notarial)
-in momentul de fata acest batran este ajutat de o alta persoana cu suflet care a luat legatura cu toti cei mentionati mai sus , sa verifice de ce nu este ingrijit si care au fost cauzele care au dus la anularea unui testament
-este cert ca toata lumea a vrut sa puna mana pe mostenire si l-au lasat in plata domnului
-batranul, doreste acum sa-i lase persoanei cu suflet tot ce are in schimbul ajutorului acordat-3 mese pe zi-curatenie-medic-si tot ce are nevoie!

-ce act legal se poate face ca sa nu fie atacat dupa deces-daca se poate anunta asistenta sociala sa fie monitorizat acest batran pe perioada vietii
-mentionez ca batranul nu doreste sa lase nimic nepotilor care sunt mostenitori-chiar daca persoana care il ingrijeste acum a luat legatura cu nepotii ,au ajuns la o intelegere ca , cheltuielile cat si mostenirea sa fie impartite 3-1-insa batranul nu vrea sa auda de asa ceva!

-mai mentionez ca batranului i-au fost sustrase toate actele -act casa-buletin-etc
multumesc!




Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:41, 22 Iulie 2011
Buna ziua D-le Alberto,va rog datim o explicxatie ,legala daca se poate,la " nepoti de sora...nu sant mostenitori...." .SA inteleg ca nepoti mei -copii sorei- si in acelasi timp nepotii tatalui - dupa fica - care a decedat NU POT PARTICIPA LA MOSTENIRE - SUCCESIUNE - , la fel copii dupa frate ? Va multumesc si scuze in caz de neclaritate a solicitari. multumesc .=D>
Deci ... o persoana poate avea copii, acestia la randul lor alti copii ... si asa mai departe ... acestia sunt mostenitori in linie directa si au dreptul la rezerva succesorala, ca atare pot solicita anularea eventualelor acte gratuite facute in detrimentul lor si care le incalca rezerva succesorala prevazuta de lege.
Aceeasi persoana de la care am pornit poate avea frati si surori, acestia la randul lor copii ... acestia sunt mostenitori in linie colaterala si nu au dreptul la rezerva succesorala ... primesc mostenirea doar daca nu exista mostenitori din gradele mai apropiate celui decedat si doar daca nu exista testament, donatii si alte asemenea.
Buna ziu d-na Av. justicemn , ma bucura solidaritatea ,in cazul dtr, raspuns ptr d-nul Alberto,insa dupa tot arborele genealogic ,raspunsul asteptat , C O N C R E T , este in ceata ,se observa deformatiea - vorbarie numai de mine inteleasa - ORI CUM va multumesc ptr. intentiea salutara de a da rasspuns . Revedeti .... " nepotii de sora,intr- adevar , nu sant mostenitri care sa aiba dreptul la rezerva succesorala. " !!!!!! CE SE INTELEGE !!!?? EU NU...
De aceea exista avocati, ca sa nu fiti obligat sa aveti cunostinte in drept succesoral.
taur36 a scris:

SA inteleg ca nepoti mei -copii sorei- si in acelasi timp nepotii tatalui - dupa fica - care a decedat NU POT PARTICIPA LA MOSTENIRE - SUCCESIUNE - , la fel copii dupa frate ?


La a cui mostenire? Banuiesc ca va referiti la mostenirea tatalui dvs. (e cam eliptica intrebarea).
Fratele dvs. e in viata? Sora dvs. a murit inaintea tatalui ei?

Daca doriti raspunsuri concrete, atunci dati si dvs. detalii concrete.

Mostenitorii tatalui dvs. (numit mai departe defunctul) sunt:
1. dvs. in calitate de fiica a defunctului
2. fratele dvs, in calitate de fiu al defunctului, DACA este/era in viata la data mortii tatalui lui. Daca el nu mai era in viata, atunci vin la mostenirea defunctului nepotii de fiu predecedat = nepotii defunctului (tatal dvs.) = copiii fratelui dvs. (totuna cu nepotii dvs. de frate)
3. nepotii de fiica predecedata a defunctului = nepotii defunctului = copiii surorii dvs. care a murit inaintea tatalui ei. (= totuna cu nepotii dvs. de sora).

E adevarat ca nepotii de fiu/fiica ai defuntului (tatal dvs) sunt totuna cu nepotii dvs. de frate /sora, DAR, atunci cand vorbim despre o mostenire trebuie sa avem grija sa ne raportam intotdeuna la mort = la cel despre a carui mostenire e vorba.
Altminteri ies confuzii grave.

De aceea nu ati inteles nici ce a scris Alberto si nici ce a scris justicemn

- nepotii de fiu/fiica AI MORTULUI sunt mostenitori rezervatari
- nepotii de frate/sora AI MORTULUI sunt mostenitori, dar nu sunt mostenitori rezervatari (= pot fi dezmosteniti).


Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)