avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PROCURA PENTRU MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PROCURA PENTRU MINOR

Dupa ce am patit cu procura de la pasaport nu mai vrem, iar sa intampinam probleme si cu cea de intoarcere in italia(facuta la acelasi notar in italia)si vreau daca se poate sau stie cineva sa imi spuna daca este redactata corect. suna cam asa DECLARATIE eu subsemnatul X(tata),nascut in ...,data de...,.rezident...,(adresa),identificat cu carte de identitate numar... serie ..cnp........declar pe propria raspundere ca sunt de acord ca fiul meu Z(nume),fiu legitim,nascut in...,in data de......,rezident in ...,conform actului de nastere seria...,numarul....,eliberat la data de...,din orasul...,sa calatoreasca din romania in perioada 20 iunie2011-20 decembrie2011 insotit de mama Y,nascuta in romania,oras....,in data de ....,rezident in......,identificata cu carte de identitate serie...,numar....,cnp....,si sa se reintoarca din italia intodeauna insotit de mama ........(nume)..............data.....semnatura AUTENTIFICAREA SEMNATURII REPUBLICA ITALIANA. si jos ,,atest eu nume notar, adresa inscris in colegiul notarilor nume tata adresa,nascut,rezident a semnat in prezenta mea ,eu fiind sigur de identitatea sa data si semnatura. cam asa suna procura noastra pentru intoarcere intrebarea mea este voi intampina probleme?nu vreau sa raman cu copilul prin vama din cauza unei probleme ,va multumesc frumos si astept cat mai multe pareri.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 18:12, 25 Iulie 2011
Cu parere de rau, nu sunt de acord, sau mai bien sunt de acord cu Laura, dar interpretarea perioadei este suficient de clar la procura primita de la tatal. Si aceste era problema. Interpretarea, pentru ca perioada este trecuta in `procura. Si in texte citate nu sunt exigentele despre exactitudine perioadei. Si mai mult interpretarea legii acolo unde sunt regulate drepturilor fundamentale este cu tot restrictive, adica in favoare cetatenilor.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
Tocmai pentru a nu lasa loc de interpretari, trebuie mentionata perioada sederii precizand data plecarii si data sosirii.
Continutul declaratiei (ce putin modelul pentru minorii care calatoresc insotiti de alta persoana/companie aeriana sau de transport) mentioneaza clar ca se vor scrie datele de plecare/sosire pe declaratie.
[ link extern ]
[ link extern ]
Cu stima,
L.C.
va multumesc pentru raspunsuri deci pot pleca sau nu cu copilul?din cate citesc aceasta procura care o avem nu este buna cu toate ca aici am fost la un notar roman care a spus ca nu voi avea probleme cu ea si cei de la firma de transport ATLASIB cu ei voi pleca au spus acelasi lucru este buna,deoarece data exacta a intoarcerii nu o cunosc inca (imi fac dintii) ,mai consunlt inca un notar sa vad ce raspuns imi va da,oricum multumesc frumos.
Eu raman din parere ce poti, pentru ca Statul nu este un tata care poate cere o calatoria exacta, s copiilor, si nici parinti stiu bine acest lucru, pentru ca depind si de scopul calatoriei. Eu nu cred ce autoritatiile poate sa va respinga in frontiera pentru neprecisarii exacta a datele de plecari si intoarcerea. Fiind valabil daca se face intre cele doi date care a semnat tatal. Formularul adus de colega mea este unul voluntar, si nu este un act normativ. Ce se intampla daca se intoarce inainte de data prevazuta, ce se intampla daca se intarzieste pentru motive neprevazute, ce se intampla daca data exacta este formulata stransa?. parerea mea este ce statul nu poate se restringa dreptul la iesirea si la intoarcerea in tara pentru acest motive, clar ingraduitoare la dreptului fundamental stabilit in constituiei romaniei. Si nu are niciun ros.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Ajutor ana_lucia ana_lucia buna ziua.am o prietena in italia care sta cu sotul si ftita de 7 luni.el vrea sa o trimita acasa in romania cu fata.s-a dus la aeroport sa se intereseze daca ... (vezi toată discuția)
Rugaminte KIuliana KIuliana Buna ziua, problema mea este urmatoarea: sotul meu va pleca din tara sa lucreze in UE si avem un copil de aproape 14 ani (implineste 14 in 28 oct.), ce trebuie ... (vezi toată discuția)