avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Problema
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Problema

am dat o firma prin februarie anul acesta si acum sunt chemat tot eu in insolventa? ce fac? eu am dat firma la alti oameni. de ce ma cheama tot pe mine?
Cel mai recent răspuns: johannesy , utilizator 20:14, 16 Iulie 2011
Impreuna cu citatia nu ati primit si o cerere motivata?
Atunci cand se judeca insolventa unei societati comerciale, administratorii pot fi chemati in judecata pentru antrenarea raspunderii personale, in conditiile in care le-ar fi imputabil falimentul societatii.
Prin urmare, puteti fi chemat si dvs. si sotia in calitate de fosti administratori, pentru a se stabili daca ati avut vreo culpa pentru intrarea societatii in insolventa.
eu am tranzactionat firma sa scap de datoriile ei in jur a 600 mil lei vechi
ce pot sa patesc? am declaratie de la noii admin ca or sa plateasca ei datoriile
Art. 138 din Legea nr.85/2006, legea insolventei

(1) În cazul în care în raportul întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane cărora le-ar fi imputabilă apariţia stării de insolvenţă a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;

b) au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;

c) au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi;

d) au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea;

e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia;

f) au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi;

g) în luna precedentă încetării plăţilor, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori.
Raspunderea administratorilor se face cu bunurile proprii, asa ca va sfatuiesc sa va angajati neaparat un avocat.

Alte discuții în legătură

Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Cerere de antrenare a raspunderii patrimoniale ginan ginan Stimati Domni, Am nevoie de un sfat inante de a contacta un avocat In ce consta problema mea ,am detinut un srl care a inregistrat pierderi la stat ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu sediul cand o firma da faliment mihaelabella mihaelabella Buna ziua. Am si eu o intrebare care ma framanta de ceva vreme. Am un Partament in care am sediul unei firme care a dat afliment, ideea este ca atunci cand s-a ... (vezi toată discuția)