avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie art 55.lit.b
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie art 55.lit.b

Buna ziua.Vreau sa stiu daca in baza articolului 55 lit b se poate beneficia de ajutorul de somaj.Daca nu...in baza carui articol ?Ca sa stiu daca se mai intampla vreo situatie pe viitor . art 55 lit a?lit c? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 2 Mai 2011
Conteaza foarte mult ceea ce este sris in acea oferta si raspuns primit de la angajator. Este posibil sa gasiti raspunsurule chiar in cuprinsul acelui inscris. Daca se treimite prin posta, produce efecte din momentul comunicarii si nu din momentul emiterii.
in 10 zile trebuie sa va manifestati acordul sau dezacordul.....
faptul ca refuzati nu inseamna ca nu beneficiati de preaviz sau de desfacerea contractului de munca cu art 65....
orice oferta de munca disponibila vine in urma unui preaviz...adica de desfiintarea postului ocupat de dumneavostra!!
faptul ca refuzati ...ajuta firma...ca pe viitor in eventualitatea unor posturi vacante dumneavoastra sa nu mai fiti prioritate....
Ok.
1. Si totusi daca un superior iti face zile negre si vrei sa pleci din firma ce poti face sa beneficiezi si de somaj?
2. Daca am contract pe durata nedeterminata, si dupa o perioada de 2 ani de lucru nu mai sunt "eficient" pe postul respectiv, angajatorul nu are un alt post pe care sa ma mute, trebuie sa fiu dat afara din firma si nu am unde sa ma angajez, cum pot beneficia de somaj?
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2009
smarandaiulian, utilizator
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj trebuie ca incetarea CIM sa se faca (in cazul dvs.) cu art.65 din Codul muncii, adica sa se desfiinteze locul de munca ocupat de dvs. Daca angajatorul nu are motive sa faca acest lucru, nu il puteti obliga sa-l faca.
Alta posibilitate pentru dvs. de a beneficia de indemnizatie de somaj este sa fiti concediat pentru necorespundere profesionala, cu art.61, lit.d) din Codul muncii (fiindca tot ziceati ca nu mai sunteti "eficient").
Discutati calm cu angajatorul sa va ajute. De obligat nu il poate obliga nici o lege.
Pentru a beneficia de somaj ar trebui ca c.i.m. sa inceteze in baza urmatoarelor articole : art. 56 lit. f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

Alte discuții în legătură

Renuntarea la preaviz daridannah daridannah pot renunta la preaviz?si daca da mai pot primi indemnizatia de somaj?in baza carei legi se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca - vechime in munca Qwerty2010 Qwerty2010 Sunt angajat la o firma din iulie 2008, acesta fiind primul meu job. Nu mi-au facut carte de munca, doar am semnat un contract individual de munca. ... (vezi toată discuția)