avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viciu ascuns - probleme imobil cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viciu ascuns - probleme imobil cumparat

Buna ziua,

In cursul anului trecut am achizitionat un apartament care la prima vedere se potrivea perfect nevoilor mele.
Am discutat destul de mult cu proprietarul si m-am interesat de conditia blocului etc.
Mi s-a confirmat ca blocul nu are nicio problema si am mers mai departe.
De curand am aflat ca este pe o lista cu blocuri cu probleme.
In contract scrie clar ca fostul proprietar declara ca nu exista niciun viciu ascuns.
Ce pot face? As vrea sa-l dau in judecata.

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: cicgabi , utilizator 19:42, 12 Iunie 2012
Asa cum v-am raspuns mai devreme, daca puteati verifica acest lucru in alta parte, indiferent daca vanzatorul v-a mintit sau nu stia cum stau lucrurile, nu se considera viciu ascuns.
faptul ca prezinta un grad de risc seismic doi nu reprezinta deloc un viciu ascuns. puteati sa aflati si singur asta. opinia mea este ca acesta nu este un motiv pt a-l in judecata pe vanzator.
Tu l-ai intrebat pe propietar daca riscul seismic de grad 2 este vre-o prob el normal ca-ti raspundea negativ pentru a-ti vinde apartamentul.Si mai mull de atat el-propietarul este in masura sa-ti dea detalii tehnice privind acest risc?este el vre-un constructor bazat pe sesmologie??te-ai cam lasat pe mana lui si ai cam plecat urechea la el ceea ce inseamna ca la semnarea contractului cu buna stiinta ai facut-o
bucurati-va totusi de casa... nu cade casa asa... vine un cutremur si.. cad toate casele una peste alta...oricum pararea mea de nespecialist e ca...casele care au fost cu probleme de constructie au cazut toate la cutremurul din 77 !!.. in consecinta au ramas cele bine construite. Daca intradevar erau probleme SERIOASE cladirea ar fi cazut in 77....deci e buna. nu va mai faceti probleme. ( raspunsul e valabil numai daca a fost construita inainte de 77)..... "adevaratul test linistitor" :)
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
Notarul care a perfectat contractul de vanzare-cumparare avea posibilitatea sa verifice daca blocul apare in lista cu pricina, in rubrica "risc seismic" din programul de calcul al taxelor notariale.

Sub prima rubrica exista o a doua ("coeficient risc"). Daca locuinta face parte dintr-un asemenea bloc, automat apare acel coeficient care determina scaderea valorii de grila a locuintei si, in consecinta, diminuarea taxelor notariale.

Asa ca puteti merge si la notariat sa verificati. Trebuie sa tineti seama, insa, de faptul ca aceste programe/soft-uri sunt adaptate de la judet la judet si, daca vi se va spune ca nu pot accesa asemenea lista, este posibil sa fie si adevarat...

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare apartament pentru vicii ascunse elena71 elena71 Buna ziua, in anul 2011 am cumparat un apartament intr-un bloc din 1969, despre care ulterior am aflat ca se afla pe lista imobilelor cu gr II de risc seismic. ... (vezi toată discuția)
Probleme ulterioare achizitiei! bodhi_fa bodhi_fa Dupa o negociere de 9 luni,probleme in cascada si actiuni de natura rroma am reusit sa cumpar de la o banca un imobil[casa]adjudecat de respectiva ... (vezi toată discuția)
Vânzătorul unui apartament a ascuns informații importante despre securitatea la cutremur. Împotriva cui se îndreaptă cumpărătorul: a vânzătorului sau a firmei de imobiliare? OctaviaMaria OctaviaMaria Vanzatorul unui apartament situat intr-un bloc ascunde cumparatorului informatii privind securitatea la cutremur a bocului (pentru care nici o firma nu vrea sa ... (vezi toată discuția)