avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament sub ipoteca- vanzare, donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament sub ipoteca- vanzare, donatie

Buna ziua!
Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in contextul urmator)
Intrebarea mea este, ar putea tatal meu sa treaca apartamentul pe numele meu, tinand cont ca e sub ipoteca, si daca da, cum, prin vazare/cumparare sau donatie, care e calea cea mai buna ? (preturi, taxe, etc)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:16, 8 Noiembrie 2008
...se poate donatie...e mai ieftin...si dreptul de a cere red donatiilor nu e o obligatie ci un drept al fratilor care daca nu e exercitat, se prescrie...insa nu cred ca banca e de acord pentru ca ea considera un risc sa ia in garantie un imobil donat...
Se poate încheia un contract de vânzare-cumpărare sau donaţie, numai dacă banca va accepta transmiterea dreptului de proprietate asupra imobilului deja ipotecat în favoarea băncii şi bineînţeles acordul donatarului sau al cumpărătorului, în speţă dv.
Cel mai bine este să luaţi legătura cu banca şi să vedeţi dacă acceptă încheierea unui astfel de contract. În opinia mea, nu s-ar schimba prea multe, deoarece dv. aţi luat creditul şi aţi garantat rambursarea acestuia cu imobilul, proprietatea tatălui dv. care, în cazul încheierii acestui contract banca va fi parte şi va fi necesar să semneze contractul iar la contractul de credit iniţial se va încheia un act adiţional din care să rezulte schimbarea proprietarului bunului gajat. ;)
multumesc Cora .
Iar ca pret, care varianta e mai ieftina, donatie sau vanzare/cumparare?
Donatia si vânzarea au aceleasi taxe notariale.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)