avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune intre asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune intre asociati

Intr-un S.R.L. unul dintre asociati doreste sa cesioneze celuilalt partile lui sociale.
Ce acte trebuiesc facute si unde se depun?
Multumesc.
As dori sa stiu cam la ce suma se ridica toate aceste acte.
Multumesc foarte mult pentru ambele raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters28686, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:40, 2 August 2011
Puteti inregistra hot AGA si dupa 15 zile dar legea prevede aplicarea unei amenzi in cazul in care inregistrarea nu se face in 15 zile.
Chestia cu amenda a cam sarit din schema deoarece nu mai sunt judecatori delegati care sa o aplice, iar directorii/persoanele desemnate in conformitate cu OUG116/2009 nu au competente in acest sens.
sad a scris:

Chestia cu amenda a cam sarit din schema deoarece nu mai sunt judecatori delegati care sa o aplice, iar directorii/persoanele desemnate in conformitate cu OUG116/2009 nu au competente in acest sens.

Observatia este pertinenta si intradevar in practica daca este depasit termenul nu se aplica sanctiuni. Ar trebui totusi corectat acest aspect pentru ca se ajunge sa fie cerute inregistrarea unor documente si de acum 2-3 ani care pentru terti este destul de daunator faptele inscrise fiind deja consumate.
Daca ar fi o amenda de aplicat, ar trebui sa fie undeva prevazuta. La capitolul sanctiuni de exemplu in L 31/90 Sau in alta prevedere legala. Puteti va rog sa ne indicati aceasta lege?
Pentru "kappauser"Va rog sa cititi si legea 26/1990.Acolo scrie de amenda la sanctiuni. Cu multa stima

Alte discuții în legătură

Schimbare de asociat rotaru mihaela rotaru mihaela Vreau sa preiau o firma si ma intereseaza ce documente trebuiesc intocmite!Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Retragere asociat din srl cu doi asociati nina_rebegea nina_rebegea buna ziua! care este procedura de urmat in cazul retragerii unui asociat din srl cu doi asociati pe cale amiabila? am inteles ca se face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)