avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o mana de ajutor...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o mana de ajutor...

Timp de cateva luni am lucrat pentru o firma de marketing din Bucuresti ca operator , facand sondaje de opinie. La fiecare proiect venit, semnam contract, in care se preciza obligatiile fiecarei parti...Proiectele au fost trimise la timp, sarcinile mele le-am indeplinit, numai ca firma respectiva mi-a platit doar primul proiect! De aproximativ 2 luni tot astept sa primesc restul de bani, asta insemnand alte 3 proiecte finalizate.Coordonatoarea de la firma respectiva nu mai raspunde la telefon, deci firma nu a respectat contractul.Intradevar sunt putini bani la mijloc, insa nu sunt numai eu in situatia respectiva ci si alte 3 persoane care au muncit cot la cot cu mine.E timpul nostru, munca noastra si totodata dreptul de a ne cere banii! As dori sa stiu ce pot face in situatia de fata, tinand cont si de faptul k avem doar o singura copie dupa un contract. Pot reclama firma? Unde as putea s-o fac...si binenteles cum putem face sa ne primim banii? Astept raspuns...Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 11:06, 14 August 2008
Precesele intr-adevar sunt de durata.
Nu se percep taxe de judecata (cred ca asa se numesc) pentru conflictele de munca.
Onorariul avocatului se poate trece la capitolul cheltuieli de judecata si se va cere societatii plata drepturilor cuvenite neachitate si plata cheltuielilor de judecata.

Trebuie sa aveti si probele toate, asa ca recuperati si celelalte exemplare ale contractelor...Credeti ca acest aspect ar fi putut inlesni neplata drepturilor dvs? De luat aminte.

Catalin
Nu pot recupera exemplarele celorlalte contracte.Am o singura copie...contractele ni se trimeteau goale, pt a fi completate doar cu datele noastre....de restul se ocupau ei!Acum nu stiu cat de reale au fost acelea...Eu si ceilalti operatori care au fost coordonati de mine suntem din Constanta, iar fima respectiva e in Bucuresti. Daca era in acelasi oras cu mine, se putea discuta si pe o cale amiabila, cel putin din partea mea,da. Insa din moment ce au fost neseriosi, nu vreau sa las problema nerezolvata.Sunt o persoana fizica...mi-ar fi greu sa ma lupt cu ei , ca persoana juridica, in instanta.
Ca act doveditor mai am o hartie de la firma de curierat, unde scrie ca s-a trimis chestionarele catre firma respectiva si persoanei de contact din acea firma, aceasta fiind coordonatoarea mea de la Bucuresti.
As vrea macar sa le fac o reclamatie, daca banii nu se pot recupera decat in instanta...dar nici asa nu sunt sigura ca se va rezolva ceva, sa le faca cineva un control.Nu mi se pare normal sa profite de disperarea studentilor care nu gasesc locuri de munca cu part-time si gasind astfel de joburi sa-si bata joc de munca noastra si de timpul nostru!
Nu va speriati de instanta ca nu va taie nimeni capul mai ales daca aveti dreptate.:)
In litigiile de munca nu va temeti de ei.Daca aveti dreptate si o dovediti castigati procesul.:)
Despre completarea contractelor puteti audia martori.;)
Daca va complicati cu alte autoritati administrative veti afla ca au ei dreptate.:((
Ar fi bine sa consultati un avocat care sa inteleaga toata situatia si apoi veti putea decide in cunostiinta de cauza.;)
Prea usor va speriati.:-/

avocat Claudiu Lascoschi
...Poate si-o fi schimbat nr de tel, cine stie? V-ati gandit si la asta? Email,mess,mobil...ati incercat?
Nu am o imagine clara despre natura contractelor incheiate intre dvs si firma respectiva, am impresia ca nu e vb de un CIM. Se pare ca nu e un litigiu de munca. Parerea mea. Cat despre castigarea unui proces...aici e alta poveste.Stiti cum zic unii:,,am castigat procesul cu toate ca aveam dreptate!"... Un avocat stie ca ,,va depune toate diligentele" pentru apararea intereselor dvs, nimeni insa nu va poate garanta 100% ca veti si castiga, chiar daca va credem ca aveti dreptate...Nu vreau sa va influentez decizia ce o veti lua, cred insa ca trebuie sa cunoasteti ,,tot adevarul". Plus ca cel care pierde procesul, plateste cheltuielile de judecata.
Nu stiu de ce dar povestea asta ar mai degraba un iz de raspundere penala.

Catalin

Alte discuții în legătură

Am achizitionat un serviciu fara factura si am luat teapa. mai pot face ceva? ionutvd ionutvd Buna ziua, In urma cu aprox 1 luna am contactat o firma de programare pentru a realiza un site. Unul dintre asociati mi-a propus sa-l faca el personal, fara ... (vezi toată discuția)
Contract neonorat drept autor vasile cel mare vasile cel mare Am un contract de drept de autor cu o firma de managemet, care a realizat un proiect pentru fonduri europene la o comuna. Termenul de plata a trecut de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma costy19 costy19 Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat sa va spun oful meu,acum 3 luni de zile am dat comanda de mobila problema este ca am ramas si fara mobila si fara avansul ... (vezi toată discuția)