avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament

Ceau.

Desi am mai cautat pe unele forumuri nu am gasit un raspuns concret la urmatoarea situatie.
Vreau sa cumpar un apartament, vanzatorul este divortat(doar el este pe acte), dar in urma partajului de la divort s-a hotarat sa ii dea un procent fostei sotii, impreuna au o fiica majora.
Pot sa cumpar apartamentul fara acordul sotiei(nu apare pe acte) si al ficei. Are fiica vreun drept asupra apartamentului?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 13:25, 22 Iulie 2011
mirela741 a scris:

De obicei pe contractul de vanzare cumparare se trece daca este casatorit cumparatorul macar starea civila a acestuia daca nu sintagma casatorit cu...... Si cnp tocmai pt a sti regimul bunului.

Daca acel cumparator declara ca este casatorit....
Din cate am inteles eu de la vanzator a fost o intelegere amiabila sa ii dea 30% din pretul de vanzare al apartamentului, atunci cand se va vinde. Nu am vazut inca hotararea de divort, dupa ce o voi vedea atunci voi putea spune mai multe.
Dar fiica nu are nici un drept sau?
Multumesc pentru rapsunsuri.
Atat timp cat parintii sunt in viata, fiica nu are drept asupra apartamentului.
In situatia prezentata, fiica nu are nici un drept asupra apartamentului in cauza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copiii nu au drepturi asupra bunurilor parintilor, decat la dezbaterea succesiunii.

Alte discuții în legătură

In memoria parintilor opi opi Buna seara. As dori urgent un sfat in legatura cu partajul, in cazul urmatoarei situatii: - contract de vanzare- cumparare cu uzufruct viager intre parintii ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)