avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare apartament

Ceau.

Desi am mai cautat pe unele forumuri nu am gasit un raspuns concret la urmatoarea situatie.
Vreau sa cumpar un apartament, vanzatorul este divortat(doar el este pe acte), dar in urma partajului de la divort s-a hotarat sa ii dea un procent fostei sotii, impreuna au o fiica majora.
Pot sa cumpar apartamentul fara acordul sotiei(nu apare pe acte) si al ficei. Are fiica vreun drept asupra apartamentului?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 13:25, 22 Iulie 2011
O alta problema ar fi ca fosta sotie "s-a instalat" in apartament, fara a avea drept de proprietate asupra lui. Ingrijorarea mea este ca daca aceasta dupa ce se va vinde ap nu va vrea sa plece. Eu dupa ce intru un posesia apartamentului(conform contractului de vanz-cump si dupa timpul de eliberare al apartamentului). Pot intra in el sa schimb ialele si gata? Sper sa nu se ajunga la aceasta situatie, sau care ar fii procedura. Ea ne avand nici un drept asupra proprietatii, doar ca pur si simplu s-a instalat si nu vrea sa plece. Sau cum se procedeaza?
Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin contractul de vanzare-cumparare, vanzatorul se obliga sa transmita si posesia apartamentului.
Cereti-i sa o scoata el afara pe fosta sotie si nu semnati contractul decat dupa ce apartamentul este liber si golit de toate lucrurile locatarilor anteriori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar problema este ca o mare parte din bani(70%) il iau prin credit bancar. Si el primeste banii dupa ce se semneaza contactul de vanzare cumparare. Si deoarece il iau cu banca cred ca nu va avea aia tupeul sa se intinda cu nesimtirea(dar niciodata nu se stie). Dupa contracul de V-C intru in posesia teoretica a locuintei, si abia dupa o luna(termen in care trebuie sa isi gaseasca ceva) el va parasi locuinta. Nu o poate face pana atunci deoarece nu are bani sa isi gaseasca altceva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vestea proasta este ca, daca nu pleaca, va trebui sa formulati actiune de evacuare in instanta.
Vestea buna este ca, pentru perioada in care ocupa abuziv apartamentul, puteti cere obligarea ei la contravaloarea lipsei de folosinta, la nivelul chiriilor practicate pe piata libera pentru un apartament similar, situat in aceeasi zona.
Si cat dureaza tot acesta actiunede evacuare? Exista vreo posibilitate sa nu se poate realiza sau? Sunt ceva riscuri, atat timp cat notarul/banca considera ca toate actele sunt in regula si apartamentul este al meu.

Alte discuții în legătură

In memoria parintilor opi opi Buna seara. As dori urgent un sfat in legatura cu partajul, in cazul urmatoarei situatii: - contract de vanzare- cumparare cu uzufruct viager intre parintii ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)