avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv problema?

Buna ziua,
Problema este urmatoarea:
Ambii parinti ai nostrii au decedat, ramanandu-ne un apartament.
De 2 ani ma tot chinui sa il conving sa finalizam succesiunea si sa vindem acel apartament, dar fara nici un rezultat.
Fratele meu, nu vrea sa renunte la acel apartament.
Nu exista nici un testament iar procedura de succesiune nu a fost finalizata din pricina banilor...
Se poate face un partaj silit?
Daca da, cum se face?
Daca nu se poate, ce ma sfatuiri sa fac?
Astept un raspuns cu mare interes
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:11, 26 August 2008
Dvs. veniti in mod egal la mostenire, deci 1/2 de fiecare.Chiar daca fratele a platit intretinerea, utilitatile si alte taxe aferente, la cat poate ajunge acea suma pe 2 ani ? Se efectueaza expertiza cum spunea av. Claudiu Lascoschi, vor fi mai multe variante, veti putea sa o sustineti - prin avocat, neaparat! - pe cea care va convine.Daca nu sunteti multumit de solutia de fond exista caile de atac.Inarmati-va oricum, cu rabdare si inceercati sa va lamuriti fratele sa incheiati tranzactie - adica intelegere - in fata instantei, pentru a rezolva cat mai repede succesiunea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Oricum, dacă nu reuşiţi prin bună înţelegere, se vor avansa cheltuieli iniţiale de către cel ce doreşte sa iasă primul din indiviziune.
Taxă judiciară, onorariu avocaţial, onorariu expert evaluator ...
Trebuie insistat pe conciliere.
Un avocat loial dvs. v-ar pune in vedere aceste cheltueili rezonabile şi oricum de neocolit.
Un astfel de avocat v-ar recomanda acţiunea în instanţă, iar la primul termen să solicitaţi un nou termen pt conciliere, fără să mai trebuiască să plătiţi taxă judiciară, onorariu expert evaluator s.a.m.d.
Mult succes !
Este posibil sa se inteleaga in cursul procesului.In astfel de procese in mai mult de 50% din cazuri partile ajung sa se inteleaga.
Daca nu deschide proces bate pasul pe loc.Intelegerile se fac prin concesii reciproce.
Durata procesului poate fi unul dintre factorii care sa determine o intelegere intre parti.Apare o uzura dupa un timp si partea neconcesiva incepe sa inteleaga ca nu are rost sa se tot amane procesul.Si instantele au tendinta de a amana cu scopul ca partile sa se inteleaga.
Taxa judiciara este mica iar onorariul expertului se va plati daca partile nu se vor intelege in cca 2-3 termene.
Cea mai ieftina modalitate ar fi angajarea unui avocat pentru redactarea actiunii ( fara reprezentare in instanta) iar apoi plata pentru redactarea tranzactiei daca partile se inteleg.

avocat Claudiu Lascoschi
am inteles...atunci am sa iau legatura cu un avocat, si sa vedem ce iese, de bunavoie este cam greu, deoarece a tras de timp 2-3 ani....
imi puteti explica, va rog, ce presupune acea redactare a actiunii, fara prezentarea in instanta?
va multumesc
Redactarea actiunii fara reprezentarea in instanta presupune ca un avocat sa va redacteze actiunea si sa va reprezentati singura. Insa daca fratele isi angajeaza un aparator cred ca ati fi in dezavantaj.

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru deschidere succesiune danny2010 danny2010 Va rog frumos sa imi raspundeti, care sunt procedurile si ce cheltuieli implica actiunea de actionare in instanta a sotului supravietuitor (care nu este tatal ... (vezi toată discuția)
Tot succesiune KALISTRO78 KALISTRO78 Buna ziua! Am si eu nelamuriri si nevoie de sfaturi: Bunicul meu a murit in 1993,iar bunica acum cateva zile.Ei au avut 3 copii,din care unul a murit,lasand ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 7 ani viorici viorici Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta, tata a decedat acum 7 ani si nu am deschis succesiunea. impreuna cu mama proprietari ai unui apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)