avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca imi dau demisia mai pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca imi dau demisia mai pot beneficia de somaj?

buna ziua lucrez la o firma cu c.i.m de 4ore dar eu desfasor program normal am cerut patronului sa-mi faca c.i.m pe 8 ore dar a refuzat pe motiv ca plateste foarte mult stat din acest motiv as vrea sa renunt la serviciu daca imi cer demisia prin preaviz de 15 zile conform c.i.m mai beneficiez de somaj VA MULTUMESC ROG URGENT
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 11:34, 24 Iulie 2011
Posibil sa existe si varianta concedierii dvs , dar numai daca se afla ca dvs ati facut sesizare la ITM (situatie mai putin probabila avand in vedere prevederile Legii nr.108/1999).
VA MULTUMESC
sesizarea catre I.T.M se face cu nume, pronume sau fara a-mi solicita indentitatea se ia in consideratie ca anonim
Bibescu a scris:

sesizarea catre I.T.M se face cu nume, pronume sau fara a-mi solicita indentitatea se ia in consideratie ca anonim

Sesizarea catre ITM va contine datele dvs de identificare, altfel va fi clasata.

Art. 7 din OG nr.27/2002 : Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate potrivit prezentei ordonanţe.
Bibescu a scris:

D-na consultant nu am avut nicin acord dar mi- sa spus de la inceput c.i.m va fi de 4ore sa lucrez 8 si sa fiu platit pentru 8ore metionez ca lucrez ca bucatar si unde am mai fost sa ma angajez am primit aceleasi oferte daca sesizez I.T.M nu voi fi concediata de

Faptul ca vi s-a spus si ati incuviintat sa lucrati in aceste conditii,tot acord se numeste.
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare,cu cate ore sunteti pontat zilnic,4 sau 8?Daca sunteti pontat cu 4,aveti contract cu 4 si pe statul de plata sunteti platit cu 4 ore,angajatorul are acoperire legala si oficial nu aveti obiect de reclamatie!
Pentru cele 4 ore lucrate zilnic peste contract,precum si pt. banii pe care-i primiti astfel,dar nu pe un stat de plata,nu exista dovezi scriptice care sa incrimineze angajatorul.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii.contract de munca.demisii cristina1502 cristina1502 Buna ziua.am lucrat 2 luni la un magazin alimentar,lucram in jur 51 de ore pe saptamna (de L-V-9ore iar S-5-6 ore) fara a mi se da liber sau ore platite in ... (vezi toată discuția)
2 joburi radaliliana radaliliana lucrez cu norma intreaga(8 ore)in prestari servicii si de 1 an lucrez cu 4ore intr-un magazin mare.Solicitarea psihica fiind prea mare,vreau sa renunt la 4 ... (vezi toată discuția)
C.i.m 4 ore Barbu1 Barbu1 buna ziua M-am angajat la un restaurant ca aj de bucatar cind m-am angajat patronul mi-a spus ca are o situatie financiara mai dificila si sa acept c.im de 4 ... (vezi toată discuția)