avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTERDICTIE PT ROMANIA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTERDICTIE PT ROMANIA

Buna ziua am si eu o problema, prietenul meu a primit interdictie pt Romania deoarece mai demult a trecut din Romanaia in Germania ilegal apoi s-a intors in Romania unde a facut azil,acuma politia ia dat interdictie 5 ani pentru Romania.Noi vrem sa ne casatorim in Turcia,se poate intoarce cu mine in Romania sau exista posibilitatea de a plati o amenda pentru anularea interdictiei.Exista modalitati prin care se poate anula interdictia???Va multumesc!
Sotul este cetatean al Turciei din cate am inteles.

Daca ar fi fost cetatean al UE nu i s-ar fi impus nici o interdictie ori extradare.
Asta am dedus si eu, numai ca dl. avocat alvarolipo explica de cateva posturi cum se procedeaza in cazul in care viitorul sot este cetatean UE. Iar domnisoara Alexandra nu a sesizat chestiunea.
Exact, asta am observat si eu. Interdictia ramane in vigoare pana la expirare. Singura autoritate care o poate anula este instanta de judecata.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca sunteti atenti la intrebarea puteti retine ce vrea sa se castoreasca, devenind de atunci membru familie a cetatean european. De atunci este pozibil revocarea interdictia prin cererea la ORI, precum o viza la ambasada fara sesizare la ORI. Daca nu este revocata interdictia atunci intervine instanta judecatoreasca. Nu acum ce nu este casatorita.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
multumesc. Imi puteti spune va rog cum sa formulez cererea??? si asta o depun la ORI??? EU luni plec in Bucuresti pote pot sa rezolv ceva acolo si inainte de a pleca in Turcia, MULTUMESC INCA O DATA

Alte discuții în legătură

Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Casatorie de convenienta ! alexsisco alexsisco Buna ziua , cine imi spune si mie ce efecte juridice mai are incheierea unei casatorii de convenienta ,pe langa anularea acesteia ? (vezi toată discuția)