Buna ziua am si eu o problema, prietenul meu a primit interdictie pt Romania deoarece mai demult a trecut din Romanaia in Germania ilegal apoi s-a intors in Romania unde a facut azil,acuma politia ia dat interdictie 5 ani pentru Romania.Noi vrem sa ne casatorim in Turcia,se poate intoarce cu mine in Romania sau exista posibilitatea de a plati o amenda pentru anularea interdictiei.Exista modalitati prin care se poate anula interdictia???Va multumesc!
Trebuie sa te inregistrez antai tu ca resedint, dupa care el va fi reintgrat cu tine. Cu tot ce viza poti s-o cer la un timp. Ai oferta de munca?. Ai si un copil cu tine si el?. Atunci mai degraba sunteti ocrotiti prin toate regulamentele comunitare. Nimeni poate sa va zica ce este o casatoria de convenenta. Faci cerere la ambasada din Germania unde te afli, pentru sotul, si cer viza de reintegrirea familiei, semnand si tu acolo, pentru ca dv vei fi cu el in Germania si ai drept la resedinta comunitara. Apoi cu viza mergeti acolo si la prima intrare in Germania cer la frontiera sa stampilez pasaportul sotului pentru a dovedi intrarea cu scop de resedinta. Copilul este inscris la registru de evidenta din Romania?. Daca nu e asa, faci si cererea pentru copilul la ambasada.
Prima data dvs. va trebui sa aveti rezidenta in Germania.
Dupa ce va casatoriti mergeti cu sotul la Ambasada Germaniei la Ankara sau la Consulatul General de la Istambul si solicitati eliberarea unei vize pentru membrii de familie (pentru sot).
Pentru acordarea vizei, dvs. trebuie sa fiti rezidenta in Germania, sa dovediti ca aveti un spatiu de locuit si ca sotul sa aiba cunostinte minime de germana (conform legii rezidentei).
Dupa ce ajunge in Germania mergeti cu el la Oficiul pentru straini pentru a i se elibera o carte de rezidenta.
In calitate de cetatean roman puteti rezida pe toritoriul Germaniei cat timp doriti dar nu aveti drept de munca. Pentru a putea munci in Germania trebuie sa obtineti in prealabil un permis de munca (interdictie valabila pana in 2014) sau puteti desfasura activitati independente (PFA, etc)