avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTERDICTIE PT ROMANIA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTERDICTIE PT ROMANIA

Buna ziua am si eu o problema, prietenul meu a primit interdictie pt Romania deoarece mai demult a trecut din Romanaia in Germania ilegal apoi s-a intors in Romania unde a facut azil,acuma politia ia dat interdictie 5 ani pentru Romania.Noi vrem sa ne casatorim in Turcia,se poate intoarce cu mine in Romania sau exista posibilitatea de a plati o amenda pentru anularea interdictiei.Exista modalitati prin care se poate anula interdictia???Va multumesc!
Termenele in care strainii carora le-a fost emisa o decizie de returnare sunt obligati sa paraseasca teritoriul Romaniei curg de la data la care decizia de returnare le-a fost comunicata i-a fost adusa la cunostinta strainului, in conditiile prezentei ordonante de urgenta.

Comunicarea deciziei de returnare se realizeaza de catre Oficiul Roman pentru Imigrari ori de
formatiunile sale teritoriale prin remiterea unui exemplar al acesteia, in conformitate cu
prevederile art.83 alin.1 din OUG nr.194/2002 privind regimul strainilor in Romania,
republicata).
Remiterea se poate face prin inmanarea exemplarului, sub semnatura, atunci cand strainul
este prezent, sau prin trimiterea prin posta, cu confirmare de primire, la adresa la care
strainul a declarat ca locuieste, atunci cand strainul nu este prezent
(art.83 alin.2)
In cazul in care remiterea nu este posibila, comunicarea deciziei de returnare se face prin
afisarea unui exemplar al acesteia la sediul Oficiului Roman pentru Imigrari sau al
formatiunilor sale teritoriale (art.83 alin.3)
Se prezuma ca remiterea nu este posibila in urmatoarele situatii, prevazute la art.83 alin.4:
a. strainul refuza sa primeasca exemplarul inmanat sau trimis prin posta;
b. strainul nu mai locuieste la adresa declarata;
c. strainul nu a facut cunoscuta adresa la care locuieste.


Datele de contact le gasitit pe [ link extern ]
selectand judetul care a emis decizia.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
@alex munteanu:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 194 din 12 decembrie 2002 (**republicata**)(*actualizata*) privind regimul strainilor in Romania**)
Art 40(2) Centrul National de Vize poate aproba acordarea vizei, fara avizul Oficiului Roman pentru Imigrari si fara indeplinirea conditiilor prevazutein prezenta seciune, pentru urmatoarele categorii de straini: a) strainii casatoriti cu cetateni romani; b) strainii copii minori ai cetatenilor romani;
ART. 62 Prelungirea dreptului de sedere temporara pentru reintregirea familiei (1) Strainilor intrati in Romania in conformitate cu prevederile art. 46, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 46 alin. (16), li se poate prelungi dreptul de edere, astfel: a) pentru sotul/sotia sponsorului, daca: (i) prezinta documente din care sa rezulte existenta casatoriei; (ii) nu exista o stare de bigamie sau de poligamie; (iii) sotii locuiesc impreuna; (iv) fac dovada mijloacelor deintretinere cel putin la nivelul salariului minim net pe economie

ART. 63 Casatoria de convenienta (1) Oficiul Roman pentru Imigrari refuza prelungirea dreptului de sedere obtinut in baza casatoriei daca, in urma verificarilor efectuate, rezulta ca acea casatorie este de convenienta. (2) Elementele pe baza carora se poate constata faptul ca o casatorie este de convenienta pot fi urmatoarele: a) coabitarea matrimoniala nu exista; b) sotii nu s-au cunoscut inaintea casatoriei; c) lipsa unei contributii efective la indeplinirea obligatiilor nascute din casatorie; d) sotii nu vorbesc o limba nteleasa de amandoi; e) exista date ca anterior unul dintre soti a incheiat o casatorie de convenienta; f) sotii sunt inconsecventi n declararea datelor cu caracter personal, a circumstantelor in care s-au cunoscut ori a altor informatii relevante despre acestia; g) incheierea casatoriei a fost conditionata de plata unei sume de bani intre soti, cu exceptia sumelor primite cu titlu de dota. (3) Constatarea elementelor prevazute la alin. (2) se realizeaza de catre ofiterul de interviu. Aceste elemente pot rezulta din: a) datele obtinute in urma interviului; b) inscrisuri; c) declaratiile celor in cauza sau ale unor terte persoane; d) controale la domiciliul conjugal ori alte verificari suplimentare.

LEGE nr. 56 din 13 martie 2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania

Interzicerea indepartarii (1) Indepartarea este interzisa n urmatoarele cazuri: a) strainul este minor, iar parintii acestuia au drept de sedere in Romania; b) strainul este parinte al unui minor care are cetatenia romana, daca minorul se afla in intretinerea acestuia sau daca exista obligatia platii pensiei alimentare, obligatie pe care strainul si-o indeplineste cu regularitate; c) strainul este casatorit cu un cetatean roman, iar casatoria nu este de convenienta; d) strainul a depait varsta de 80 de ani; e) exista temeri justificate ca viata ii este pusa n pericol ori ca va fi supus la torturi, tratamente inumane sau degradante in statul in care urmeaza sa fie trimis strainul; f) indepartarea este interzisa de documentele internationale la care Romania este parte. (2) Persoanelor prevazute la alin. (1) li se poate acorda sau, dupa caz, prelungi dreptul de sedere n Romania de catre Autoritatea pentru straini, pentru unul dintre scopurile prevazute la cap. IV. (3) Punerea n executare a masurilor de ndepartare se suspenda n cazul strainilor care se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 15 alin. (1), pana la data la care nceteaza motivele de nepermitere a iesirii din Romania. (4) Fac exceptie de la prevederile alin. (1), (2) i (3) strainii care constituie un pericol pentru ordinea publica, securitatea nationala ori care sufera de o boala care ameninta sanatatea publica si refuza sa se supuna masurilor stabilite de catre autoritatile medicale."
Directiva Consiliului nr. 86/2003 privind dreptul la reunificare familiala, publicata n Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L251 din 3 octombrie 2003

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Casatorie de convenienta ! alexsisco alexsisco Buna ziua , cine imi spune si mie ce efecte juridice mai are incheierea unei casatorii de convenienta ,pe langa anularea acesteia ? (vezi toată discuția)