Primul pas este sa va actionati debitorul in judecata.
Dupa ce veti obtine o hotarare judecatoreasca favorabila, apelati la serviciile unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii.
Executorul judecatoresc este abilitat de lege sa obtina informatii cu privire la averea debitorului dvs.
Dvs. nu puteti obtine asemenea informatii.
am facut acest lucru,dar din pacate acum nu mai are nimic pe numele lui,singurul lucru care mi-a ramas este de afla daca a avut imobil pe numele sau si de a anula contractul in cazul in care l-a instrainat si as dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si daca se poate cere s daune morale?
Daca aveti date cu privire la adresa imobilului posibil instrainat, puteti obtine informatii de la cartea funciara. Daca nu aveti niciun fel de informatii, ma tem ca este imposibil de aflat.
da am adresa,intrebarea mea este daca pot cere si daune morale si daca la suma pe care i-am creditat-o pot cere i cat la suta eate dobanda legala?(5%?)
Nu puteti cere daune morale, intrucat nu vi s-a cauzat un prejudiciu moral. Nu v-au fost afectate onoarea, demnitatea sau reputatia.
Potrivit art.3 din OG nr.9/2000, dobanda legala este egala cu dobanda de referinta a BNR diminuata cu 20%.
Dobanda poate fi solicitata doar de la data formularii cererii de chemare in judecata sau de la data punerii in intarziere prin trimiterea unei notificari.