avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - pensie intretinere minor

Dorind sa divortam pe cale amiabila, am hotarat sa depun in cel mai scurt timp actiunea de divort, la Judecatorie, prin care imi era incredintata fetita si solicitam o pensie de intretinere pe care o stabiliseram, de comun acord, la 500 de lei. Sotul fiind cadru militar si castigand cam 2400 de lei, lunar. Surpriza a venit cand m-a informat ca in adeverinta de venit net nu va fi trecuta nici norma de hrana si nici compensatia de chirie, se pare ca existand o practica in acest sens in cadrul unitatii militare, acestia considerand ca acesti bani, desi intra pe card .... nu sunt venit!
Intrebarea e daca putem stabili in instanta, de comun acord, 500 de lei, avand in vedere ca aceasta suma va depasi cei 25% din venitul de pe adeverinta (nu si din cel real, fireste). Ce modalitati exista ca unitatea militara sa declare toate veniturile sotului meu?
Cel mai recent răspuns: Zanaapelor , utilizator 12:52, 14 Octombrie 2011
Procesul s-a terminat, va multumesc pentru ajutor. Am renuntat amandoi la termenul pentru apel. Mai ramane sa primim acasa sentinta si sa mergem sa ni se puna stampila de definitiv si irevocabil, cu procesul verbal prin care renuntam la apel. Asa ne-a spus judecatoarea.
Nu stiu inca cat a stabilit instanta pensia de intretinere, voi vedea cand voi citi sentinta.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Zanaapelor, utilizator
Verificati la condica ori pe internet.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters225046 ContSters225046 as vrea sa divortez sotul ma abandonat dupa 6 ani imediat ce am nascut si ne-a luat si singura sursa de venit un taxi care este pe numele lui dar este cumparat ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Intampinare pt recurs pensie intretinere sergiu2012 sergiu2012 Buna ziua. In urma divortului pronuntat anul trecut, instanta a stabilit plata unei pensii alimentare care fiul meu in cuantumul procentual de 20% din ... (vezi toată discuția)