Dorind sa divortam pe cale amiabila, am hotarat sa depun in cel mai scurt timp actiunea de divort, la Judecatorie, prin care imi era incredintata fetita si solicitam o pensie de intretinere pe care o stabiliseram, de comun acord, la 500 de lei. Sotul fiind cadru militar si castigand cam 2400 de lei, lunar. Surpriza a venit cand m-a informat ca in adeverinta de venit net nu va fi trecuta nici norma de hrana si nici compensatia de chirie, se pare ca existand o practica in acest sens in cadrul unitatii militare, acestia considerand ca acesti bani, desi intra pe card .... nu sunt venit!
Intrebarea e daca putem stabili in instanta, de comun acord, 500 de lei, avand in vedere ca aceasta suma va depasi cei 25% din venitul de pe adeverinta (nu si din cel real, fireste). Ce modalitati exista ca unitatea militara sa declare toate veniturile sotului meu?
Imi cer scuze pentru mesajul meu anterior, nu stiu cum de nu am citit intreg postul. Ignorati.
Daca va puneti de acord si cu privire la program, totul e ok si se termina la primul termen. Cererea de program se poate face si in divprtul prin acord.
Daca nu sunteti de acord cu programul, puteti solicita audierea minorei. Nu cunosc multe amanunte, nu stiu cat de traumatizat e copilul dupa intalniri, nu va pot recomanda ceva in acest sens.
Oricum, copilul trebuie sa stie ca poate solicita tatalui sau mamei sa nu mai vorbeasca urat de celalalt parinte; asta doar ca rugaminte, nu e de recomandat sa se ajunga la santaj emotional etc.
O astfel de constientizare a copilului poate sa va ajute pe viitor in eventuale rapoarte psiho-sociale, daca e cazul; oricum, evitati totusi sa taiati cu totul accesul celuilalt parinte la copil, pe termen lung nu-i face bine.
Cand am fost la termenul anterior, in data de 21, la dosar era depusa si cererea sa pentru programul de vizita cu care am fost de acord. Doream doar sa stiu procedura prin care se ridica sentinta si se legalizeaza.
Multumesc
Dupa ce instanta se pronunta, veniti la dosar, faceti copii dupa hotarare, cerere cu timbre si taxa de timbru pentru legalizare. Asta dupa ce au trecut 30 de zile de la comunicarea hotararii pentru fiecare parte.
Dupa ce instanta se pronunta, veniti la dosar, faceti copii dupa hotarare, cerere cu timbre si taxa de timbru pentru legalizare. Asta dupa ce au trecut 30 de zile de la comunicarea hotararii pentru fiecare parte.
Va multumesc. Deci, nu este adevarat ca in cazul divortului prin acord comun, hotararea ramane definitiva si irevocabila de la pronuntare?
Divort
ContSters225046
as vrea sa divortez sotul ma abandonat dupa 6 ani imediat ce am nascut si ne-a luat si singura sursa de venit un taxi care este pe numele lui dar este cumparat ... (vezi toată discuția)