Domnul avocat are dreptate in tot ceea ce v-a scris mai sus, nu mai aveti nevoie de nicio adeverinta de venit. Nu va mai necajiti din cauza acelei adeverinte, pentru ca atata vreme cat tatal copilului intelege sa va sprijine si este constient ca o face in interesul copilului dumneavoastra, nimeni nu se poate opune.
Sa aveti o zi frumoasa! :)
Calina Sorescu a scris:
Domnul avocat are dreptate in tot ceea ce v-a scris mai sus, nu mai aveti nevoie de nicio adeverinta de venit. Nu va mai necajiti din cauza acelei adeverinte, pentru ca atata vreme cat tatal copilului intelege sa va sprijine si este constient ca o face in interesul copilului dumneavoastra, nimeni nu se poate opune.
Sa aveti o zi frumoasa! :)
Va multumesc.
Inteleg. Prin urmare depun actiunea de divort fara adeverinta de venituri? Desi sunt consilier juridic .... intr-o primarie, nu am nicio experienta in astfel de actiuni, de fapt nici nu am instanta in fisa postului. Actiunea mi-o scriu singura, am un model de la un coleg avocat. Eu reclamanta, cer desfacerea de comun acord a casatoriei, incredintarea minorei, pensie intretinere o anume suma 400/500 lei - dupa cum ma inteleg cu sotul. Anexez chitanta 39. lei, taxa timbru, certificat original casatorie, copii dupa cerificatul de nastere al fetitei si al meu, pentru revenirea la numele de inainte. E in regula?
La domiciliu mi s-a spus sa trec exact unde locuieste el acum si unde locuiesc eu cu fetita, pentru ca Autoritatea Tutelara sa poata veni pentru ancheta.
p.s. De partaj nu e vorba, l-am lasat sa ia ce dorea din casa, nu avem nimic de impartit. In plus, nu avem locuinta pe numele nostru.
Am citit si respectivele prevederi legale, am scris cererea de divort insa, desi de comun acord, in calitate de reclamanta si el de parat, dar va semna si el cererea. Asta ca sa o pot depune singura si el sa confirme acordul la primul termen. Am gresit punandu-ma ca reclamanta, desi suntem ... de acord?
Doresc sa o depun maine, la Judecatorie. Copiile le certifica acolo, pentru conformitate cu originalul? Mi s-a spus sa le certific eu, dar nu mi se pare in regula.
La domicilii mi s-a spus sa trec adresele la care locuim noi acum, nu cele din buletin, pentru a putea fi citati si pentru ca Autoritatea Tutelara sa se poata prezenta.
Către
JUDECÃTORIA ARAD
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnata .........cu domiciliul în ......... , în calitate de reclamantă, chem în judecată pe ............, cu domiciliul în ............, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să dispuneţi, în condiţiile art. 613 * 1, Cod procedură civilă:
- desfacerea căsătoriei noastre încheiate la data de ....... prin acord
- încredinţarea subsemnatei, ............ spre creştere şi educare, a minorei ....., născută la data de ....2004
- reluarea numelui avut înaintea căsătoriei, acela de ...........
- acordarea de către ..............., de comun acord, a unei pensii de întreţinere în favoarea minorei ...... în valoare de 500 lei
- solicit pronunţarea hotărârii de divorţ fără a o motiva.
MOTIVELE CERERII
În fapt, am încheiat căsătoria cu pârâtul la data de în Municipiul ...., conform certificatului de căsătorie ........ având domiciliul comun în .....
Din căsătoria noastră a rezultat minora ...... născută la data de .... 2004, conform certificatului de naştere .....
Pârâtul are locul de muncă la ....... şi solicit acordarea unei pensii de întreţinere în favoarea minorei ......... în valoare de 500 lei, prin acord comun.
Subsemnata, ...... sunt angajată în cadrul ......
În ultima vreme, din diferite motive, între noi au apărut neînţelegeri imposibil de soluţionat şi care fac imposibilă continuarea căsniciei.
Am încercat în mai multe rânduri să reluăm relaţiile de familie, însă acest lucru nu a mai fost posibil, fapt pentru care relaţiile dintre noi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
În drept, invoc dispoziţiile art. 37, alin 2 litera a, art. 38 alin 1, art. 40 alin 3 şi art. 42 din Codul familiei, şi art. 617 alin 2 Cod procedură civilă.
Probe: înscrisuri şi martori pe care-i voi indica la primul termen de judecată.
Anexez la prezenta acţiune, pe care o depun în dublu exemplar, chitanţa nr. ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬________________/2011, în valoare de 39,00 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru şi timbru judiciar în valoare de 0,3 lei, certificatul de căsătorie în original ....., copia certificatului de naştere al minorului ....... şi, copia certificatul meu de naştere seria ...... din care rezultă numele avut înainte de căsătorie.
Data
27.07.2011
Reclamantă
Pârât