avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrarea salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrarea salariatului

Pe scurt...
S-a emis decizie de desfiintare a postului, s-a emis instiintarea de preaviz... Nu au fost contestate de catre salariat.
La incetarea preavizului (suspendat de multe ori - concedii medicale) angajatorul emite o noua decizie "incepand cu data X- data expirarii termenului de preaviz, inceteaza CIM a salariatului Y.." Decizia asta e contestata de salariat si instanta dispune reintegrarea #-o Dupa primirea sentintei ii fac Adresa salariatului "in 5 zile de la primirea prezentei sa va prezentati pt reintegrare..." Salariatul imi trimite o adeverinta medicala de incapacitate pt o anume perioada si o adresa prin care, printre altele, ma acuza ca fac doar cereri formale de angajare si ca de fapt n-as vrea sa o reangajez (o fi medium de stie...)si ca "odata cu ameliorarea starii de sanatate ma va informa data cu care se va prezenta la societate":-/
Cu putine zile inainte de expirarea perioadei de incapacitate mentionata in adeverinta medicala imi trimite o noua Adresa prin care ma anunta ca "este necesara organizarea unei intalniri la sediul societatii pt clarificari" si propune ca data intalnirii sa fie in 10 zile de la data expirarii perioadei de incapacitate.
Ii trimit o noua adresa (manat de ganduri bune... sentinta spune ca ii voi plati drepturile pana la reintegrarea efectiva... or salariatul ma plimba si eu sunt obligat sa-i achit salariile... X-( ) prin care o anunt ca il astept in ziua imediat urmatoare expirarii perioadei de incapacitate...
N-a venit nici atunci, nici in ziua propusa de el... Intre timp REINTEGRAREA EFECTIVA nu se realizeaza, salariile se aduna si eu nu stiu ce sa mai fac... Sfaturi? :-/ Comisie disciplinara pt neprezentare la locul de munca? O noua concediere? :O#-o:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 9 Mai 2011
Certificatul medical se elibereaza de catre medic in baza adeverintei de salariat... Or, fiind cu contractul desfacut, cum poate obtine acest certificat? Inclin sa cred, totusi, ca si acea adeverinta este ok... Cat despre completarea carnetului de munca (ca dovada ca am vrut sa fac reintegrarea), acest lucru nu este posibil pt ca la desfacerea contractului de munca respectivul carnet i-a fost inmanat salariatului... Singurele lucruri care dovedesc intentia mea de a-l reangaja sunt adresa prin care-l chem la munca si decizia de reinfiintare post... Rechemarea la post a fost formulata ceva de genul "va rugam sa va prezentati pt reangajare in baza sentintei nr. X in 5 zile de la primirea prezentei adrese..." Am facut o decizie de numire a unei comisii de cercetare disciplinara, l-am convocat in scris, nu s-a prezentat, l-am dat din nou afara pt absente nemotivate si i-am comunicat noua decizie... Astept noul proces X-(
Multa bafta!

(p.s si post factum: daca as fi intalnit eu aceasta problema, as fi cercetat putin si infractiune aceea, cu nerespectarea hot. judecatoresti - stiu ca e "trasa de par," dar as fi incercat sa gasesc o portita intr-un tratat de dr. penal mai stufos;) ) Oricum, eu consider ca ati procedat corect!
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
smeagull, utilizator
Ati dat peste un salariat care, din nu stiu ce motive, vrea sa va fiarba. Eu cred ca nu are chef de munca, are un avocat bun care l-a invatat bine ce sa faca, cum sa se strecoare printre articolele de lege.
Avand in vedere ca aveti acte doveditoare ca ati respectat hotararea instantei pentru reintegrarea in munca sper sa aveti castig de cauza. Mie mi se pare ca salariatul actioneaza cu rea-credinta ceea ce nu este in favoarea sa. Ar fi bine sa aveti si dvs. un avocat bun, pe probleme de legislatia muncii. Mult succes!
Eu cred ca v-ati batut joc de salariat (cum fac multi dintre angajatori )si acum va plateste cu aceeasi moneda.Oricum sunt convinsa ca meritati.In Romania angajatorii se cred zmei.Ma bucur cand vad cate un angajat care le mai da cate o lectie angajatorilor.Da,meritati domunule angajator-sa invatati sa respectati legea si pe angajat.
Asa o fi, ile@n@... ca prea le zici cu foc... Daca era vb despre bataie de joc la adresa angajatului nu faceam toate procedurile descrise mai sus... N-am dat detalii... dar hai sa te pun in tema... Angajatul a fost disponibilizat in urma unui program de restructurare si reorganizare a activitatii societatii, program care era mai mult decat necesar tinerii in viata a societatii... si implicit a pastrarii locurilor de munca a sute de angajati... a beneficiat de masuri de protectie sociala... salarii compensatorii (si nu sume mici, crede-ma)... daca voiam sa-mi bat joc de angajat il dadeam afara disciplinar, crede-ma... si la cata menta se freca in departamentul ala, daca stateam cu controalele pe ei in 2 saptamani plecau de buna-voie... fara somaj, fara salarii compensatorii.. dar nu si-a batut nimeni joc de nimeni... ;)
Ultima modificare: Marți, 26 August 2008
Lipi, utilizator

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X a fost angajat la societatea noastra dar a fost concediat. Ne-a actionat in instanta si a obtinut hotarare favorabila, reincadrarea pe post plus salariile ... (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara a cim mario-palade mario-palade Buna ziua. Starea de fapt: a existat un litigiu de munca prin care s-a dispus anularea deciziei de concediere a unui salariat pe motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)