La firma unde am lucrat sunt persoane care lucreaza fara carte de munca, dar si persoane care sunt in concediu pentru cresterea copilului. Pot face sesizare la ITM daca eu nu mai lucrez acolo?
@pneagu
Atunci cand vorbim despre lucrul la negru nu prea cred ca "angajatul" are de ales.
Ne pretindem tara civilizata... stat european... drepturile omului si alte sloganuri din-astea ieftine, in schimb toleram incalcarea unor drepturi fundamentale.
Sa nu platesti tot salariul pe CIM mai inteleg, dar sa privezi un om care munceste cinstit de minimum de protectie sociala (sanatate in special) mi se pare inuman... binenteles intr-o tara civilizata (categorie in care Romania nu se califica).
Aveti dreptate, dar eu nu vorbeam de salariatii care n-au de ales si carora angajatorul le impune sa lucreze la negru,privandu-i astfel de niste drepturi fundamentale si multe altele ce deroga din acest aspect,eu ma refeream strict la cazul mentionat in care o mama castiga din indemnizatia crestere copil,dar care poate are cu cine lasa copilul si se intoarce la munca pentru a-si mari veniturile,si cum sa lucreze legal ,ca ar pierde indemnizatia,asa ca lucreaza "la negru" la acelasi angajator.
Tot ce este "stramb" trebuie corectat. Din punctul meu de vedere este tot un fel de furt din bugetul de stat. Dar nu-mi vine a crede ca autoritatile locale sunt straine de asemenea practici.
Fapta penala?
_Alin_
O familie a luat un tanar fara casa, fara nici un serviciu, fara nici un viitor. E ca in cazul oamenii strazii, numai ca tanarul acesta nu provine de pe ... (vezi toată discuția)
Sesizare itm
andreeagherasim
Buna ziua, daca fac sesizare la ITM pentru nereguli la locul de munca unde am \\\\"\\\\"lucrat\\\\"\\\\" (vorba vine, ca nu mi-au facut c.i.m...) imi dau si ... (vezi toată discuția)
Intrebare
frigider
Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)