avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare urgent

daca o pers a fost condamnata in anul 2005 septembrie la 3 ani cu suspendare si 5 de incercare iar in 2011 e invinuita intrun dosar penal ,dar dosarul e pe rol la instanta inca mai poate cere reabilitare?
Cel mai recent răspuns: gemilia , utilizator 11:53, 27 Iulie 2011
a da am uitat dosarul penal este inceput din 2007 dar eu nu aveam nici o calitate in el nici martor nici invinuit acum 2011 sa trezit dnul politist sa ma bage complice dar pot sa-mi dovedesc nevinovatia suntem in faza de proces audiere martori
Mai concret trebuie sa ne spuneti dvs.
1.In primul mesaj spuneti am avut o pedeapsa cu suspendare de 3 ani si termen incercare 5, iar mai jos spuneti 3 ani suspendare cu 3 incercare...deci cum e de fapt?
2.Care este data ramanerii definitive de condamnare, pentru ca de la data ramanerii definitive se calculeaza termenul de incercare, deci ziua, luna , anul ?
3.In rechizitoriu se mentioneaza clar..trimis in judecata pentru fapta savarsita in data de..., deci ?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
fapta a fost savirsita in 2007
da am gresit e 3 ani suspendare si 5 de incercare si de cre rechizitoriu ma intrebati cel de procesul din 2011 e luna martie dar dosarul sa inceput in 2007 dar eu nu aveam nici o calitate in el si acuma in 2011 sunt complice
Important este ca fapta a fost savarsita in 2007, nu ca si-au dat ei seama prin 2011 ca sunteti complice.
Si, raspunsul este: nu. Nu are cum sa intervina reabilitarea.
Mai mult, sunteti si in pericol de revocare a suspendarii pedepsei.

Alte discuții în legătură

Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)