avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare urgent

daca o pers a fost condamnata in anul 2005 septembrie la 3 ani cu suspendare si 5 de incercare iar in 2011 e invinuita intrun dosar penal ,dar dosarul e pe rol la instanta inca mai poate cere reabilitare?
Cel mai recent răspuns: gemilia , utilizator 11:53, 27 Iulie 2011
Problema se pune in felul urmator:
Nu puteti beneficia de reabilitare.
Aceasta intervine in termen de 5 ani din momentul ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care ati fost condamnat.(pentru condamnarea din 2005, acest termen se implinea in 2010.) Indiferent daca impotriva dv s-a inceput urmarirea penala abia in 2011, daca fapta a doua a fost savarsita in 2007, se considera ca ati savarsit o fapta penala in timpul termenului de incercare si nu vi se acorda reabilitarea.
Da, si am calculat gresit, nu se mai pune problema revocarii.
dar dupa terminarea procesului si sper la achitare pot cere reabilitarea?da ca fereasca d-zeu de o condamnare o sa primesc si cei5 ani sau 3ani la ce sa ma astept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)