avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Executare silită

anulare contract vanzare cumparare

BUNA SEARA.]Poate o banca sa anuleze un contract de vanzare cumparare prin care am vandut recent o casa unei rude ; daca nu mai am posibilitati de a plati ratele ?
casa valora cam 100000 iar eu am vandut-o cu 60000 atunci banca va cere ceva despagubiri sau nu?
Daca ati primit bani pe casa banca nu va putea sa se atinga de casa. Va putea totusi sa va puna poprire pe conturi.
am cont de salariu,sa inteleg ca imi opreste tot salariul?
margareta78 a scris:

am cont de salariu,sa inteleg ca imi opreste tot salariul?


Daca se pune popriere pe salariu, se poate in limita a 1/3 pentru o datorie si daca exista mai multi creditori maxim 1/2. Daca se pune pe cont atunci tot ce intra in cont.
Banca nu poate anula niciun contract;poate solicita instantei anularea contractului
daca are motive temeinice si daca prezinta probe in pertinente in sustinerea cauzei insa decizia urmeaza a fi luata de instanta de judecata.
In speta descrisa de dvs.,avand in vedere faptul ca imobilul nu a servit bancii drept garantie pentru creditul acordat,institutia bancara nu poate solicita anularea contractului insa,pentru recuperarea sumelor ce i le datorati, se va putea indrepta
asupra bunurilor mobile si/sau imobile urmaribile din patrimoniul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)